Acasă Politic Siminica Mirea: „PSD se opune și nu va mări, sub nicio formă,...

Siminica Mirea: „PSD se opune și nu va mări, sub nicio formă, vreo taxă sau impozit în acest an”

17

Senatorul Siminica Mirea scrie, în cadrul unei postări de pe pagina sa de socializare, că Partidul Social Democrat, parte a coaliţei de guvernare, nu va mări nicio taxă sau impozit în anul în curs:
„PSD a intrat la guvernare pentru a creste nivelul de trai al românilor și pentru a susține, de asemenea, economia țării. Alături de colegii mei, nu căutăm să provocăm sau să întreținem scandaluri politice, dar, cu toate acestea, nu vom ascunde adevărul.
Realitatea confirmă însă faptul că, PNRR-ul, negociat în secret, impune modificarea Codului Fiscal și o taxare mai consistentă a proprietății.
PSD insistă și susține faptul că obiectivele PNRR puse în secret, să fie dezbătute public cu cetățenii, sindicatele, patronatele, firmele și contribuabilii.”

Cât despre tema facturilor la energie, senatorul scrie că „Banca Națională a României confirmă poziția și argumentele Partidului Social Democrat!
Liberalizarea pieței energiei, realizată într-un mod extrem de haotic și în necunoștință de cauză de către cei de dreapta, a făcut ca astăzi, facturile să sară în aer și sa alimenteze, într-un mod alarmant, inflația.
Ministrul Energiei trebuie, fără dar și poate, sa ia act de eșecul provocat și să promoveze cu prioritate, măsurile de sprijin pentru marii consumatori din economie.
În mod clar, piața energiei, care ar fi trebuit sa aducă scăderi considerabile ale facturilor, demonstrează, in realitate, opusul. Este absolut necesară revenirea la reglementare, așa cum susține Partidul Social Democrat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.