Acasă Actualitate Marius Iancu: „Punem în funcțiune 3 hidrocentrale abandonate”

Marius Iancu: „Punem în funcțiune 3 hidrocentrale abandonate”

59

„În plină criză a energiei, când românii sunt îngropați de facturi de sute sau chiar mii de lei la energie electrică și gaze, în România există 3 hidrocentrale, finalizate în proporție de 90%, dar care au fost abandonate în 2007, după aderarea la Unirea Europeană.
Motivul este incredibil – litigii cu niște ONG-uri care susțin că protejează arinul și o specie comună de pești sau un rac care nu a fost văzut vreodată.
De aceea, PSD va depune un proiect de lege prin care investițiile energetice începute în 2007, să fie scoase din zona ariilor protejate!
Se pot finaliza 2 hidrocentrale de pe Jiu unde s-au investit 175 milioane de euro, iar acum șantierul este abandonat, sau hidrocentrala de la Răstolnița ( Mureș), începută în urmă cu 30 de ani.
Puse în funcțiune, aceste hidrocentrale ar aduce în sistemul național 600 MWh, energie ieftină.
Soluția este ca România trebuie să producă mai multă energie pentru că numai prin crearea producţiei la nivel egal cu cererea prețurile se pot stabiliza.
Și dacă ministrul Enegiei Virgil Popescu ar fi luat aceste măsuri acum 2 ani, criza energetică de azi ar fi putut fi prevenită!
Trebuie, însă, să îți pese și să faci TOTUL PENTRU ROMÂNI!”, scrie deputatul Marius Iancu pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.