Acasă Actualitate Investiţie în sănătate. Centrul de Evaluare şi Tratament Antiviral al SJU Slatina,...

Investiţie în sănătate. Centrul de Evaluare şi Tratament Antiviral al SJU Slatina, operaţional

66

Miercuri, 19 ianuarie 2022, a avut loc deschiderea Centrului de Evaluare şi Tratament Antiviral din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Această secţie are ca scop reducerea presiunii pe Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. Bolnavii simptomatici de COVID-19 se pot prezenta fără bilet de trimitere şi pot a primi tratament gratuit, indiferent de statutul de asigurat. Secţia va funcţiona în zona roşie de COVID a spitalului. Astfel, medicul de familie va putea prescrie tratament antiviral, acesta urmând a fi eliberat din farmacia internă a spitalului din Slatina.

La conferința de presă, organizată cu prilejul operaționalizării centrului, au fost prezenţi: managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Angela Nicolae, directorul medical, dr, Radu Ene şi medicul epidemiolog, Cătălin Pătru.

„Centrul de Evaluare și Tratament Antiviral înființat în cadrul Spitalului Slatina este operațional începând de astăzi. El este înființat cu scopul de a reduce presiunea pe unitatea sanitară, dar și pentru a determina pacientul să se prezinte la spital de la primele simptome, pentru a evita spitalizarea sau evoluția severă a bolii. Pacienții confirmați cu Sars-Cov-2 în urma unui test antigen rapid sau PCR se pot prezenta în acest centru, fără bilet de trimitere, pentru evaluare și pentru a primi tratament antiviral gratuit, indiferent de statutul de asigurat sau nu. Pacienții simptomatici vor fi îndrumați de medicii de familie sau redirecționați de la UPU către acest centru. Aici se pot prezenta doar pacienții cu un rezultat pozitiv, iar la nivelul centrului va avea loc: evaluarea clinică a pacientului, evaluare puls, saturație, tensiune, greutate, identificarea factorilor de risc, evaluarea afecțiunilor anterioare, interpretarea rezultatelor de laborator și cele imagistice”, a declarat managerul Angela Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.