Acasă Cultură In memoriam Traian Zorzoliu. Expoziție de pictură la Muzeul Județean Olt, semnată...

In memoriam Traian Zorzoliu. Expoziție de pictură la Muzeul Județean Olt, semnată Marcel Duțu

96
Marți, 14 decembrie 2021, orele 17:00, Muzeul Județean Olt organizează Expoziția de pictură „In memoriam Traian Zorzoliu“ a artistului plastic Marcel Duțu la Galeria „Artis“ din Slatina.

Artist vizual, Marcel Duțu a absolvit în 1999 Universitatea de Artă București, Secția Grafică și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Vâlcea. Are un palmares impresionant de expoziții: aproximativ 30 de expoziții personale, 40 de expoziții de grup, precum și expoziții internaționale. Lucrările artistului se află în colecții particulare din Germania, Italia, Armenia. De asemenea, a participat și la numeroase tabere de creație.

În expoziția de la Galeria „Artis“ prezintă portrete realizate în tehnica prin picurare, tehnică mixtă pe pânză, Traian Zorzoliu fiindu-i profesor-mentor. În lucrări a plecat de la forme vegetale și geometrice, abstractizate.
Pentru Marcel Duțu natura este un pretext, sunt prezente multe linii, trasee, accente cu sensuri multiple, tratări picturale cu suprapuneri grafice prin tehnica picurării ce sunt eruptive pe fonduri albe, iar alteori grizate până la culori stridente, rezultând de aici o explozie de sensuri. Tridimensionalul depășește fundalul lucrărilor și evadează eruptiv.
În creațiile artistului sunt folosite acorduri cromatice, culori calde și reci, într-un contrast accentuat. Predominante sunt culorile primare, ușor armonizate (acordul culorilor primare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.