Acasă Actualitate Consiliul Judeţean Olt investeşte în infrastructura rutieră

Consiliul Judeţean Olt investeşte în infrastructura rutieră

106

Consiliul Județean Olt a aprobat indicatorii tehnici pentru reabilitarea a trei drumuri județene și construcția a două poduri noi, în vederea depunerii spre finanțare în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Este vorba despre cinci investiții importante:
Modernizare drum județean DJ643 Bobu – Voineasa – Balș;
Modernizare drum județean DJ546C Potcoava – Perieți;
Modernizare drum județean DJ703C Poboru (sat Cornățelu) – Cungrea – comuna Verguleasa (sat Poganu);
Construire pod din beton armat pe DJ703D, comuna Cungrea, sat Spătaru;
Construire pod din beton armat pe DJ653, comuna Schitu.
Proiectele depuse de CJ Olt îndeplinesc toate criteriile pentru a fi aprobate spre finanțare.
„Am aprobat indicatorii tehnici, conform Programului ”Anghel Saligny”. Este vorba despre cinci proiecte: reabilitarea și modernizarea a trei drumuri județene și două poduri, unul la Schitu și unul la Cungrea. În total, devizele pe care le depunem însumează aproximativ 200 de milioane de lei”, a declarat Marius Oprescu, Președintele CJ Olt.

Aceste proiecte de infrastructură se alătură celorlalte proiecte depuse pe fonduri europene: DJ642 – Stoenești – Giuvărăști (limită județul Teleorman) și DJ546 Dăneasa – Slatina – Verguleasa, care însumează 100 km de drum modernizați și presupun absorbția a altor 200 milioane lei, fonduri nerambursabile.
În plus, CJ Olt a primit finanțare în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru reabilitarea a 46 de km, DJ657 Recea – Valea Mare – Priseaca – Poboru – Spineni, proiect care va fi depus în cadrul Programului Operațional Regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.