Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

56

Siminica Mirea. Un vor necesar
Recent, senatorul Siminica Mirea a votat un proiect legislativ care vine în spijinul persoanelor cu handicap. Un proiect iniţiat şi de senator.
„Am oferit un vot atât de necesar pentru a veni în sprijinul persoanelor cu handicap: am votat favorabil modificarea legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, proiect la care m-am numărat printre inițiatori.
Vreau să îmi felicit toți colegii care au făcut posibilă trecerea legii, sperând ca, într-un termen cât mai apropiat, și colegii din Camera Deputaților vor oferi tot un vot favorabil pentru ca modificările să intre în vigoare.
Dacă proiectul va intra în vigoare, copiii cu handicap a căror afecțiune se încadrează în patologia bolilor degenerative, lipsa unui membru în urma amputației vor beneficia de un certificat permanent, în condițiile în care, în prezent, acest certificat are o valabilitate de maximum 2 ani.
Birocrația și legislația încâlcită nu trebuie să reprezinte o piedică suplimentară sau o povară în plus pentru persoanele cu handicap. Oamenii aceștia trebuie sprijiniți, fiind important să înțelegem necesitatea unor astfel de modificări legislative și cât de mult pot însemna ele pentru persoanele cu handicap.
Îmi doresc din inimă ca această propunere să fie acompaniată, în viitor, și de alte pachete de legi care să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. În acest sens, voi încerca să mă implic ori de câte ori voi avea ocazia, fără a da vreo secundă înapoi!

Gigel Ştirbu: „Fără penali în funcţii publice!”
Deputatul Gigel Ştirbu a dat un vot important în lupta împotriva corupţiei. Acesta a votat iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”, care limitează accesul în funcţiile publice ale celor condamnaţi. După trecerea prin Senat şi obţinerea votului, iniţiativa va face obiectul unui referendum.
„Am votat în ședința de plen a Camerei Deputaților, propunerea legislativă privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României – Fără penali în funcţii publice , al cărei semnatar am fost și eu! Concret, iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: «Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării».
Practic, nu mai pot accede în funcții în administrația publică locală și în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României, acele persoane care au o condamnare definitivă pentru infracțiuni săvârșite cu intenție la pedepse privative de libertate!
Acum, propunerea va trebui votată de Senat, camera decizională!

Marius Inacu: „Nu mai e cale de întors! Se dublează alocațiile”
Dreptate pentru aproximativ 4 milioane de copii din România! Curtea Constituţională a României a respins sesizarea PNL privind dublarea alocațiilor copiilor, iar Guvernul Orban este obligat să respecte legea și să mărească alocațiile.
Minciunile acestui Guvern incompetent și iresponsabil trebuie să se oprească și liberalii să învețe să respecte Constituția, legile țării și pe români.
Nu legea votată de PSD care prevedea dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august, este neconstituțională, ci chiar sesizarea pe care PNL a făcut-o la CCR.
Era datoria acestui Guvern să prevadă fonduri atunci când au făcut bugetul pentru că știau de această lege.
În plus, o asemenea măsură este benefică pentru stimularea economiei pentru că acești bani vor merge către consum.
Majoritatea țărilor UE au luat măsuri, în această perioadă, pentru stimularea consumului, numai Guvernul PNL nu înțelege, nu poate sau poate nu vrea să repornească economia României.
Așa că, vestea bună pentru părinți și copii este că de la 1 august, copiii de până la 2 ani vor primi câte 600 lei lunar, cei cu vârste între 2 și 18 ani, 300 lei pe lună, iar copiii cu handicap, 600 lei pe lună.
Chiar dacă nu mai este la guvernare de aproximativ 9 luni, PSD a luat, în avans, măsuri benefice pentru români, măsuri care în această perioadă grea, sunt și mai eficiente.
Asta înseamnă să guvernezi pentru români și pentru România!”, spune deputatul, pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.