Acasă Politic Dosar penal în cazul focarului Ambulanța Olt

Dosar penal în cazul focarului Ambulanța Olt

197

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a demarat deschis un dosar penal urmare sesizării din oficiu a Poliţiei Judeţene Olt, Serviciul Investigaţii Criminale, sub aspectul săvârşiri a infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 alin. 2 Cod Penal.

„Astfel, în perioada 21.05/25.05.2020, Direcţia de Sănătate Publică Olt a efectuat o
anchetă epidemiologică în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, unde a identificat 20 de persoane pozitive COVID 19, în contextul în care Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt nu ar fi făcut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului. De asemenea, s-a mai constatat că, o salariată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-ar fi prezentat la lucru începând cu perioada 14.05/15.05.2020, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18.05.2020 la Spitalul COVID 19 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus.
Prin ordonanța din data de 27.05.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Serviciul Investigaţii Criminale, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 alin. 2 Cod Penal.” se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here