Acasă Politic Senatorul Siminica Mirea, despre subiectul momentului: „Autonomia teritorială în cauză este un...

Senatorul Siminica Mirea, despre subiectul momentului: „Autonomia teritorială în cauză este un lucru neconstituțional”

327

Senatorul Siminica Mirea ia atitudine, ca urmare a atacurilor venite dinspre partidul de guvernământ, care îi acuză pe social-democraţi că ar susţine proiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc. Parlamentarul afirmă că nu există în agenda sa un punct referitor la votarea acestui proiect. Se opune categoric şi vede neconstituţional un astfel de demers de organizare administrativă.

„De la bun început spun că PSD votează împotriva legii privind autonomia Ținutului Secuiesc şi nu va vota niciodată o lege pentru autonomia teritorială a etnicilor maghiari sau a altor etnii din România!
Acesta este unicul adevăr pe care îl afirm. Pentru că, pe noi, parlamentarii, trebuie să ne definească adevărul. Alte stări de făţărnicie, de lipsă de adevăr, nu se sunt utile. Adevărul nu va putea închide un parlament şi nicio activitate în favoarea cetăţenilor.
Din păcate, nici în aceste momente, scopul unora nu este unul demn de statutul pe care trebuie să afişeze cu demnitate în faţa românilor. Preferă fitilele. Eu una, nu! Ştim cu toţii, ştiu şi ei, că Autonomia teritorială în cauză este un lucru neconstituțional şi de neacceptat. România noastră, a tuturor, este și va rămâne în actuala formă de organizare ca stat unitar, independent și indivizibil cu un singur Guvern, un singur Parlament și o lege care este aceeași pentru toate județele țării.
Niciodată nu va exista un Ținut Secuiesc și nici o altă formă de autonomie etnică pe teritoriul țării noastre, atât timp cât PSD este reprezentat în Parlamentul României.
Cât despre preşedintele Iohannis, cred că obsesia lui pentru PSD a devenit una maladivă. Atacurile sale repetitive nu sunt benefice pentru nimeni.
Preocupările celor care atacă virulent un partid aflat în opoziţie sunt legate de sondajele de opinie şi de alegeri locale. Nicio măsură concretă pentru antreprenori, spre exemplu, ori pentru sutele de oameni rămaşi fără locul de muncă…”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.