Acasă Politic Bilanț. O lună de guvernare liberală

Bilanț. O lună de guvernare liberală

238
      Schimbarea puterii guvernamentale din România, în urma moțiunii de cenzură din data de … a determinat o reconfigurare a priorității politicilor publice generate de cabinetul condus acum de președintele PNL, Ludovic Orban.
În opinia președintelui Filialei Olt a PNL, Liviu Voiculescu, exprimată în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 13 decembrie 2019, s-au produs schimbări de natură tehnică, punctuale, pentru a așeza într-o altă viziune conceptul general de guvernare. Potrivit lui Voiculescu, principalele ținte atinse de guvern s-au regăsit în:
«În prima lună de guvernare am acționat responsabil și eficient pentru a remedia cât mai multe dintre problemele economice, sociale, din domeniile justiție și politică externă, lăsate moștenire de fosta guvernare PSD.
Obiectivul nostru este să readucem normalitatea în activitatea guvernamentală, atât prin ritmul de lucru cât și printr-un alt tip de atitudine în rezolvarea problemelor.
Cunoaștem nivelul de așteptare al românilor și întreaga echipă guvernamentală a PNL este preocupată să livreze cel mai performant act de guvernare pe care l-a avut România după Revoluție.
(…) În plan economic, consecințele guvernării dezastruoase a PSD din ultimii 3 ani se văd în cele mai recente date economice: rata anuală a inflației a urcat la 3,8% în luna noiembrie, deficit de peste 4% pentru anul 2019, iar pentru 2020 va ajunge la 3,6%. Inclusiv Agenția Standard & Poor’s susține, într-un comunicat de presă: „Cheltuielile publice deviaționiste făcute de fostul Guvern l-a forțat pe cel actual să-și revizuiască ținta de deficit bugetar pentru 2019 și 2020.»
Concret, sursa citată precizează că principalele direcții unde a intervenit cabinetul condus de Ludovic Orban sunt în zona: organizarea celor două tururi ale alegerilor prezidențiale, asigurând românilor din țară și din străinătate dreptul de a-și exercita votul ȋn condiții civilizate; nominalizarea Comisarului European din partea României, pe Adina Vălean, o persoană cu credibilitate, propunere aprobată de președintele desemnat al Comisiei Europene, audiată și votată în Parlamentul României, cât și ȋn Parlamentul European; reluarea activității unor instituții importante, desemnate să asigure relaționarea cu instituțiile internaționale, și am reluat în mod credibil contactele internaționale cu partenerii externi; desecretizarea Dosarului 10 august 2018, pentru ca ancheta să poată fi finalizată cu celeritate, iar românii să cunoască adevărul; împreună cu Parlamentul, guvernarea PNL a obținut abrogarea Recursului Compensatoriu.
Reprezentantul liberal a adus în atenție și o serie de alte măsuri luate în domeniul agricol, al mediului înconjurător, al fondurilor europene, demararea proiectelor în transporturi, revizuirea prognozei de toamnă, în raport cu perspectivele de creștere economică, de la 5% la 4%.
         Pe plan local, Liviu Voiculescu susține nominalizarea lui Florin Homoreanu în funcția de prefect la Olt și schimbări rapide ale conducerilor executive la Direcția Agricolă, APIA, AFIR.
Pentru alegerile locale s-a stabilit un calendar de desemnare a candidaților: 25 februarie 2020, pentru mediul urban, 1 martie 2020, pentru candidații din mediul rural. Cu această ocazie, Liviu Voiculescu transmite sărbători liniștite oltenilor! Poate chiar și celor aflați pe lista iminentă de schimbare din funcțiile publice…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.