Acasă Politic 60,44% – prezenţa la vot în Olt. Candidaţii au votat pentru schimbare

60,44% – prezenţa la vot în Olt. Candidaţii au votat pentru schimbare

825

Alegerile din 5 iunie 2016 au venit cu câteva premiere, cum ar fi: finanţarea campaniilor electorale din bani publici, prezenţa presei româneşti în secţiile de votare doar pe baza cărţii de identitate şi legitimaţiei de presă, scanner-ul de cărţi de identitate în secţiile de votare. Candidaţii olteni la primării sau prezentat la vot încă de la primele ore ale dimineţii. Aceştia, în majoritate, au spus că votează pentru schimbare. Campania a fost una destul de liniştită, şi, în mare parte, partidele politice au respectat legea electorală.

Alegeri la Slatina. 40,79% – prezenţa la vot
Nouă candidaţi s-au luptat pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ: Emil Moţ, Marius Bălaşa, Cristian Bircea, Cosmin Florescu, Livia Teleu, Cristian Bughea, George Ionică, Cosmin Ciorei şi Stelian Sima.

Primul, dintre cei nouă candidaţi, care a mers la vot, a fost Marius Bălaşa. La ora 09.00, la Scoala Gimnazială Nr 1 din Slatina. Acesta a declarat că a votat cu „încredere şi speranţă, pentru viitorul nostru, al tuturora, un viitor mai bun pentru municipiul Slatina”.

Cristian Bircea, viceprimarul în funcţie al Slatinei, sa prezentat la vot, la ora 9:30, la o secţie de votare de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”. Bircea a fost însoţit de două persoane importante din viaţa sa: fiica şi soţia. Viceprimarul crede că lucrurile se vor schimba după alegeri şi că este nevoie de o resetare a administraţiei locale.

Cosmin Florescu, candidatul PMP, a votat la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, cu puţin înainte de ora 10.00. „Am votat pentru schimbare, am votat pentru normalitate”, a spus Florescu.

Consilier local în funcţie, Cosmin Ciorei şi-a exercitat dreptul la vot, la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, la ora 10.00, însoţit de câţiva dintre consilierii locali propuşi de UNPR. Ciorei vrea să întinerească administraţia locală, alături de o echipă competentă şi profesionistă, după cum a spus.

Tot la ora 10:00 a votat şi Livia Teleu, candidat independent, la Liceul Tehnologic Metalurgic. „Am votat pentru noi, cetăţenii, şi pentru noi etape în administraţia locală”, a spus aceasta.

Candidatul PND, George Ionică a mers la vot, la ora 10:30, însoţit de unul dintre fiii săi, care a introdus buletinele de vot în locul tatălui său. Ionică a spus că a votat „să ne fie bine la toţi”.

Cristian Bughea, candidtul PRM, a mers la vot singur, la Colegiul Economic „P.S. Aurelian”. Bughea vrea ca cetăţenii să trăiască într-un mediu propice, în bunastare şi fericire.

Deputatul Emil Moţ, candidatul PSD, a votat la ora 11 la Şcoala 11 – „Constantin Brâncoveanu”. Lângă acesta s-au aflat consilieri locali şi primarul interimar al Slatinei, Emil Popa, dar şi doctorul Renică Diaconescu. Moţ a „votat pentru viitor, pentru Slatina. Am votat pentru ca oraşul nostru să-i continue drumul către un oraş european”.

Ultimul care a votat, de pe lista candidaţilor la primărie, a fost Stelian Sima, candidatul Alianţei Pentru Slatina, care a votat la liceul IPTAPA, la ora 12:30. „Am venit cu gândul de a vota pentru schimbare. Pentru o Slatină nouă şi liberă”, a spus acesta.

La Tătuleşti: 105,25% prezenţa la vot
Prezenţa la vot a celor care au trecut pe la secţia de votare din comuna Tătuleşti este una ca-n graficele perzentate la Cincinalele PCR. Peste 105%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.