Acasă Politic Un primar pentru Caracal! Ce nu poate să facă doctorul Radu Liviu!

Un primar pentru Caracal! Ce nu poate să facă doctorul Radu Liviu!

1729

În sfârșit: în competiția electorală pentru Primăria municipiului Caracal, se află și un caracalean autentic. Născut aici, crescut, educat și dedicat, profesional și nu numai, locului de naștere. OMUL se numește RADU LIVIU…

Caracalul îl cunoaște drept manager al Spitalului Municipal, iar caracalenii îl știu un om de-al lor, întotdeauna legat de problemele orașului căruia îi aparține.
Într-un demers jurnalistic, Ziarul de Olt a identificat punctele unde Radu Liviu nu poate să facă ceea ce uneori definește, în multe situații, din păcate, administrația locală. În consecință, o analiză pertinentă, făcută pas cu pas, menită să arate caracalenilor ce nu poate să facă, odată ajuns primar, doctorul Radu Liviu. Caracaleanul pentru care, înainte de a fi o provocare, candidatura la funcția de primar este onoarea unui om responsabil…

1. RADU LIVIU nu poate să facă echipă cu cei care nu gândesc și nu sunt dispuși să se pună în slujba comunității! Așa se face că pe lista de consilieri propuși pentru viitorul Consiliu Local Caracal se află oameni capabili, onești, corecți și cinstiți: Viorel-Octavian Stănescu, Dan-Valentin Ionescu, Virgiliu-Dan Dimulescu, Titu Vîrban, Toma Prună, Mădălina Hoară, Cristian-Enache Conea, Cornelia-Mariana Muşat, Costin-Şerban Cernat, Costel-Răzvan Băţăgui, Gheorghe-Cristi Căldăraru, Marin Maciu, Bogdan-Lucian Topîrcean, Dorel Busuioc, Dumitru-Liviu Mitroi, Radu-Mihail Ilin, Paul Ion, Mioara-Olivia Duşcă, Alexandru Buşică, Iulian-Ninel Nicolae, Cătălin Andrei Stanciu, Gheorghiţa Dinu, Veronica-Clara Târnă.

2. RADU LIVIU nu candidează decât din partea celui mai puternic partid din România, formațiunea politică beneficiară a încrederii majorității locuitorilor municipiului: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT.
În decursul timpului, PSD a susținut toate demersurile de dezvoltare a României și a îndreptat inechitățile sociale făcute de formațiunile politice de dreapta. După ce Traian Băsescu a tăiat salariile și pensiile, deîndată ajuns la guvernare, PSD a reparat această nedreptate socială.

3. RADU LIVIU nu știe să mintă! Întotdeauna, adevărul a însemnat pentru el un mo de existență, iar chiar și atunci când putea evita un răspuns tranșant, el – OMUL Radu Liviu, a preferat să spună exact ceea ce trebuie. Modul simplu de a fi se așează pe așteptarea caracalenilor, oameni îndreptățiți să primească o administrație condusă de un om adevărat.

4. RADU LIVIU nu are în Caracal adversari capabili să combată, în mod realist, propunerile sale. El știe că agenda primarului trebuie făcută pe stradă, printre oameni și nevoile lor. Mai mult, ca edil, el va lua, corect, pulsul cetății și va aduce în consiliul local exact acele probleme reale, și nu generatoare de polemici sau neconforme cu realitatea timpurilor noastre.

5. RADU LIVIU nu face parte din niciun cerc de interese și nu este dispus să subordoneze autoritatea administrației locale, unor grupuri care văd din primărie doar o sursă de înavuțire și prosperitate fără justă cauză.

6. RADU LIVIU nu va părăsi niciodată Caracalul și va gândi toate acțiunile și faptele sale administrative ca măsuri ale lucrului bine făcut, în spiritul respectului față de oameni, așteptări și speranțele acestora, pentru o viață mai bună, exact pe locurile romanațene, vatră încărcată de istorie și rezonanță milenară.

7. RADU LIVIU nu va încălca niciodată legea, iar în acțiunile sale nu va privi niciodată bugetullocal, decât așa cum se cuvine: ca o acumulare de capital financiar, unde se regăsește contribuția personală a fiecărui membru al comunității, fie că el este simplu cetățean sau agent economic, producător de surse necesare finanțării instituțiilor, edificiilor socio-culturale de interes public.

8. RADU LIVIU nu va gândi, în acțiunile sale, nicio clipă, împotriva interesului obștesc. Nu va impune măsuri date de prerogativele funcției de primar, decât din respectul față de lege și în conformitate cu normele stabilite de consiliul local.

9. RADU LIVIU nu vede dezvoltarea Caracalului decât ca o constucție solidă, unde nu va fi loc pentru reparații din mers, făcute astăzi, atât cât să fie nevoie de alte intervenții în perioadele imediat următoare. Odată făcut, un lucru trebuie să dăinuie și să aducă bunăstarea în interes public.

10. RADU LIVIU nu uită! Un primar cu numele său va susține toate demersurile tinerilor, femeilor, vârstnicilor, iar acolo unde va fi nevoie de o mână întinsă, cel care o caută va găsi mâna primarului său. OMUL pe care poți să te bazezi atunci când e nevoie, mai mult ca niciodată, de un sprijin venit fără să se ceară nimic la schimb.

11. RADU LIVIU nu va lăsa niciodată infrastructura în voia sorții! O stradă nu se repară atunci când are loc marea unire dintre gropi. Ea se întreține pornind de la premisa că întotdeauna poți să faci, astăzi, ce trebuie făcut astăzi, iar mâine, mai mult decât ai făcut ieri.

12. RADU LIVIU nu va întoarce spatele sportului caracalean! Valorile locale vor fi sprijinite pentru a-i convinge și pe alții că atunci când e nevoie de valori naționale, Caracalul e gata să ofere resursele umane necesare unui proiect românesc de care să fie mândră o țară întreagă.

13. RADU LIVIU nu va gândi că dacă sprijini cultura trebuie să obțină vreun beneficiu electoral! Vatra de spiritualitate e un bun municipal, iar orice demers pentru propășirea spirituală e obligația morală a fiecărui cetățean care simte și gândește ca un caracalean adevărat.

14. RADU LIVIU nu are dușmani! Pe cei care gândesc altfel decât el, îi va asculta și le va înțelege punctele de vedere, chiar dacă pozițiile acestora sunt diferite de ale sale. Un om adevărat știe să vadă și-n neprieteni oameni de valoare, care la un moment dat gândesc altfel…

15. RADU LIVIU nu este un om conflictual! Nu este arogant, nu-și uită prietenii și colaboratorii. Mai mult, OMUL RADU LIVIU nu-și dorește funcția de primar pentru a-și constui o altă casă și a obține avantaje din funcția data. Casa OMULUI RADU LIVIU este municipiul CARACAL!

16. RADU LIVIU nu cere votul niciunui caracalean! El le explică concetățenilor săi viziunea sa despre renașterea orașului, atât de așteptată. Cei care sunt de acord cu el, dar și cu ce nu poate să facă Radu Liviu, pot proceda în consecință: duminică, 5 iunie 2016!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.