Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

190
Mica Brădeanu. Cea mai bună dintre slătinence!
Duminică, 13 decembrie 2015, în optimile Campionatului Mondial de handbal feminin, disputat în Danemarca, Naţionala României a reuşit una dintre cele mai mari performanţe din istoria sa: o victorie împotriva Braziliei – campioana mondială en-titre, 25-22 (13-8). Cel mai bun marcator din echipa României este slătinenca Aurelia Brădeanu, produs al şcolii de handbal de la Slatina, cu şapte reuşite. Victoria de la Kolding este o surpriză uriaşă pentru toată lumea, asta după ce, în grupe, România nu reuşise să convingă că ar fi în stare de o asemenea performanţă. Mai mult decât atât, revenirea spectaculoasă la forma de altădată a Aureliei Brădeanu este decisivă în reuşita de duminică seara. Şi, uite aşa, Slatina, târgul promisiunilor deşarte, aşezat între ambiţiile Piteştiului şi mândria Craiovei, dă ţării omul decisiv dintr-o poveste frumoasă de decembrie a anului 2015.
 
De Crăciun, de la Ziarul de Olt. Pentru Gigel…
Remarcând eforturile necontenite pe care le face domnul deputat Gigel Ştirbu pentru salvarea judeţului Olt de pesedişti şi prietenii acestora, Ziarul de Olt, în urma unei şedinţe de redacţie la care au participat o seamă de colaboratori, toţi acţionarii firmei editoare, a decis în unanimitate: să publice, în facsimil lucrarea de doctorat a distinsului parlamentar, pentru ca toţi oltenii să aibă acces la lucrări liberale profunde, care pot da o altă turnură vieţii alegătorilor din judeţ. Publicaţia ofertantă aşteaptă cu nerăbdare răspunsul la această ofertă unică. E un semn al recunoaşteri şi aprecierii valorilor pe care le-a dat judeţul Olt, în timpurile contemporane. În acest fel, se poate pune capăt şi acelor speculaţii, prin care unii încearcă să acrediteze ideea că deputatul oltean nu are prea multe lucruri în comun cu ea. Cu lucrarea de doctor, evident!
 
Deputatul Iordache de la Piatra-Olt. Înjurat de multă lume…
Deputatul Colegiului 3, Florin Iordache, este iniţiatorul unei legi controversate, alături de deputaţii Ion Mocioalcă, Florin-Costin Pâslaru, Angel Tîlvăr, Petru Gabriel Vlase, Aurel Vlădoiu, Kelemen Atilla-Béla-László, Liviu-Bogdan Ciucă şi senatorii Ioan Chelaru şi Ion Rotaru, modificată şi completată în 2013. Conform proiectului de lege, care presupune diminuarea numărului de câini de la stâne. Astfel, la munte trebuie să fie trei, la deal doi şi la câmpie unu. Dacă ciobanii nu ar respecta prevederile articolului, aceştia ar putea primi amenzi între 500 lei şi 1.500 lei. Legea 149/2015 privind modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, prevede la Articolul 23. litera k): „Permiterea însoţirii turmelor şi cirezilor de către câini însoţitori al căror număr este mai mare de 3 în zona de munte, de 2 în zona de deal şi de 1 la câmpie; în acest număr se includ şi câinii care asigură paza stânei”. Votarea modificărilor la lege a adus 2.500 de ciobani în faţa Parlamentului, care au vrut să dea năvală în Casa Poporului, acolo unde parlamentarii îşi votau pensiile speciale. Pe seama promovării acestei legi, deputatul Iordache e sigur că în ziua de 15 decembrie 2015 a fost cel mai înjurat om din România. Oltenii, oameni cuminţi, îl aşteaptă în viitoarea campanie electorală.
 
Domnul Stănescu ar putea merge până la „Doina Oltului”!
Reţinerea şi plasarea în control judiciar a lui Costinel Alecsandrescu, de la „Doina Oltului”, într-un scandal privind presupuse deturnări de bani publici, a deschis Cutia Pandorei din această instituţie. Toată lumea este nemulţumită. Directorul interimar şi le are pe ale lui, coregrafa e nemulţumită de dansatori, iar dansatorii ar învârti-o până ar trimite-o pe Marte. Soluţii la îndemână ar putea veni de la Consiliul Judeţean Olt, de unde preşedintele Paul Stănescu ar trebui să coboare din spatele uşilor transparente ale biroului de la CJ şi să ajungă la faţa locului pentru a vedea, personal, cine cântă fals şi cine greşeşte paşii la „Doina Oltului”. Nu de alta, dar bomba e pe cale să explodeze, iar, din păcate, nicio echipă de genişti nu poate rezolva situaţia mai bine decât Paul Stănescu. Chiar dacă nu e nici solist vocal şi nici dansator profesionist.
 
Un pas înapoi făcut de judecătorul Carmen Marinescu. Degeaba!
Până mai ieri, preşedinte al Tribunalului Olt. Reţinut, ulterior arestat, într-un dosar în care este acuzat de fapte grave de corupţie. E vorba de Carmen Marinescu, cea care va da socoteală în faţa foştilor ei colegi pentru acuzaţii care o pot trimite după gratii, la ani grei de închisoare. În preîntâmpinarea situaţiilor judiciare viitoare, prin soţul său, Iuliu-Severus Marinescu, într-un acord cu Primăria municipiului Slatina, a decis să renunţe la o bucată de teren concesionată în centrul oraşului, în suprafaţă de 600 de metri pătraţi. Deşi pentru această investiţie făcută în Slatina s-a achitat preţul concesiunii conform contractului, părţile nu vor fi repuse, din punct de vedere financiar, în situaţia iniţială. În concluzie, degeaba o vorbă bună pentru Bercea Mondial, degeaba investiţii în buricul târgului. Când e să nu fie… nu e! Şi gata!
Balamuc şi voie bună.
 
La Colegiul Medicilor Olt
E nevoie de o intervenţie psihiatrică de urgenţă la Colegiul Medicilor Olt! Alegerile desfăşurate în cadrul acestui for tutelar sunt invalidate de către comisia electorală centrală a acestei structuri. Mai precis, e vorba de speţa dată de realegerea lui Costache Marinache în funcţia de preşedinte. Printr-o situaţie generalizată, întâlnită şi în alte judeţe din ţară, comisia electorală a limitat numărul de mandate pe care îl pot deţine medicii în fruntea Colegiului. Oricum, nimeni nu trebuie să plângă! Costache Marinache poate face, oricând, consultanţă medicală pentru cine are nevoie de serviciile sale şi, poate că în urma alegerilor de la anul, cine ştie, poate fi ales şi un doctor mai tânăr ca preşedinte. Mulţi spun că: „Ar fi cazul!” Pentru mai multă transparenţă…
 
Emil Moţ şi campania „Zâmbeşte de sărbători!”. Ar putea merge şi pe la sediul PNL!
Deputatul social-democrat, candidat la Primăria Slatina, Emil Moţ, a răspuns unei provocări făcute de către cei de la PES. În acest sens, demnitarul a mers la o familie de nevoiaşi, căreia i-a făcut o surpriză plăcută, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Trei copii au fost marii beneficiari ai gestului caritabil. Însă, ca un creştin, deputatul Moţ ar putea să meargă şi la sediul PNL Slatina, acolo unde e o tristeţe imensă, iar Marius Bălaşa nu bucură pe nimeni. Cu un brad de Crăciun adus în sediu, apelând la activistele liberale, Moţ ar putea să înveţe refrenul întreg de la „Împodobeşte mamă bradul!”. Aici, cu siguranţă, va găsi sprijin logistic, necesar pentru însuşirea corectă a liniei melodice din piesa respectivă. Altfel, în acest fel liberalii slătineni ar avea şi ei nişte momente de încântare, din ce în ce mai puţine de la o vreme încoace.
 
Prin ruinele a ceea ce a fost şi încă este ACS INTER OLT
Sunt şanse mici ca în sezonul viitor echipa de la Slatina, ACS Inter Olt, fostă FC Olt, să poată să mai continue parcursul fotbalistic în Liga a III-a. În acest sens, jucătorii sunt liberi să-şi caute echipe, căci Slatina nu mai poate să le ofere nimic. Unii vor merge la alte echipe de Liga a III-a, alţii pot face pasul spre Liga a II-a, important este că proiectul fotbalistic de la Slatina se despramă. Însă, niciodată nu e prea târziu pentru a începe, de la anul, o altă aventură fotbalistică, cu o proiecţie mai lungă, cu o finanţare certă, care să asigure o ţintă şi un obiectiv asumat. Altfel, nu foloseşte nimănui faptul că, la sfârşitul sezonului regular de toamnă, băieţii de la Slatina au terminat pe primul loc.
 
Vâlcov de Paşte, Şova de Crăciun…
Senatorul Colegiului 3 senator, Dan Şova, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în dimineaţa zilei de 15 decembrie 2015. Acesta este acuzat de trafic şi influenţă, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia, fiind o decizie definitivă, DNA împotriva plasării acestuia în arest la domiciliu. Senatorul a fost dus cu mandat la Arestul Capitalei. Dan Şova va avea cele mai triste sărbători de până acum. El nu are nicio cale de atac. Ar putea ieşi din beciul domnesc pe 2 ianuarie. La anul. Dacă toate sunt favorabile. Oricum, PSD Olt trebuie să scoată, de urgenţă, la concurs, postul de senator. Pentru că cele două demnităţi câştigate la vot în 2012 s-au pierdut în detalii. Darius Vâlcov a demisionat după ce a fost puţin… luat, iar Şova, până acum, e doar… luat. Oricum, marile sărbători creştine ale anului 2015 – Paştele şi Crăciunul – i-au marcat pe cei doi aleşi în acelaşi loc. În primăvară, Vâlcov, în iarnă, Şova.

2 COMENTARII

  1. Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

  2. Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: mariannicolae96@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here