Acasă Politic Cătălin Predoiu, scrisoare deschisă către premierul Ponta

Cătălin Predoiu, scrisoare deschisă către premierul Ponta

46

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, i-a adresat premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă, care, după citirea acesteaia, prim-ministrul ţării are multe teme de gândire şi multe lucruri de schimbat. Dar doar dacă va lua în considerare cele scrise.

„Rușine, domnule Ponta!

Ați făcut-o în mod laș, perfid, ocolit, cerând să nu vi se reproșeze credința ortodoxă. Cine v-a reproșat acest lucru, domnule Ponta? Fiți bărbat și asumați-vă opinia, care reflectă o mentalitate îngustă, în ciuda scaunului (prea) înalt în care v-ați nimerit prin voia altora.
Ca de la ortodox la ortodox vă spun, domnule Prim-Ministru, nu-i deloc creștinește ce faceți!
În plus, ca om de stat ce vă pretindeți, pășiți pe un teren periculos, ţintiţi spre o temă sensibilă, atentați la o pace socială cu greu dobândită în România în toţi aceşti ani.
Cine și ce anume vă dau dreptul la o astfel de conduită egoistă și iresponsabilă? Cum puteţi să vă luați o astfel de libertate?
Gândiți-vă la România Ortodoxă ca la o Coroană de Aur și la minoritățile noastre etnice sau religioase ca la nestematele rare care o împodobesc! Nu dați cu ciocanul ignoranței și al urii în aceste nestemate, nu știrbiți Coroana, doar pentru că nu înțelegeți sensul întregului!
Vă solicit, domnule Prim-Ministru, ca pe viitor, să vă abțineți de la astfel de comentarii și să nu sădiți ura și discriminarea în sufletul cetățenilor români. Faceți un efort, dacă tot ați fost silit să candidați la Președinție să îi respectați pe toți românii, indiferent de etnie, sex, religie.
Indiferent cum ne facem cruce, indiferent în ce limbă spunem Tatăl Nostru, indiferent cum ne raportăm la Divinitate, noi suntem toți egali, iar România are loc pentru noi toți. Căutați-vă un loc printre concetățeni, domnule Ponta, găsiți-l practicând respectul lor!
Vă mai scriu pentru un motiv. Ați făcut recent propuneri de miniștri. Ați mai ucis o speranță pentru toți cei de valoare în această țară, domnule Ponta!
Prin nominalizările dumneavoastră demonstrați că, atât timp cât veţi mai fi în fruntea țării, valorile nu au șanse. Tinerii care şi-au construit o carieră valoroasă urmând temeinic o şcoală şi bazându-se exclusiv pe propria muncă sunt dați la o parte.
Pe cine preferaţi dumneavoastră, domnule Ponta? Îi preferaţi pe cei mediocri, fără rezultate, pe cei care au pile și relații!
Domnule Ponta, nu pot fi toţi românii ginerii sau finii cuiva sus-pus, așa cum sunteți dumneavoastră sau cum e domnul Manda!
Pentru mulţi e deja limpede: dacă veți fi Președinte, veți promova doar pilele, relațiile și finii, îi veți da la o parte pe toți cei de valoare. Încă un motiv pentru care vă consider un pericol pentru România.
Dumneavoastră v-ați „fuşerit” cariera, ați plagiat doctoratul, ați parvenit politic prin mentorul Adrian Năstase, pe care ulterior l-aţi trădat politic, candidați călcând în picioare statutul propriului partid, care vă cere competiție internă. Dar nu vă dă nimeni dreptul să promovați acest model și stil de viață în societate, nu vă dă nimeni dreptul să transmiteţi românilor semnalul că trebuie să fie nonvalori ca să promoveze.
România are nevoie de valori, domnule Ponta, nu de pile și relații. Tocmai pilele, relațiile şi nepotismul au sufocat valorile în România!
În numele acestor valori vă cer politicos și civilizat, dar ferm, retrageți numirile făcute, cereți sfat și ajutor, numiți oameni performanți, care au demonstrat ceva în carieră și în viață în toate funcțiile care depind de semnătura dumneavoastră!
Se întreabă lumea care sunt temele-cheie ale viitoarei campanii prezidențiale. Vă ofer una, domnule Prim-Ministru și candidat la prezidențiale: România valorilor autentice contra imposturii, meritocrație versus lenevie, profesionalism versus mediocritate.
Dacă nu veți retrage cele două numiri de miniștri, e limpede de care parte vă plasați!
Vă asigur de încăpățânarea mea în a lupta pentru România valorilor. Iar această luptă trebuie dusă cu dumneavoastră în primul rând!

Cu considerație pentru înalta dumneavoastră funcție,

Cătălin Predoiu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.