Acasă Politic Senatorul Darius Vâlcov, prezenţă activă în spaţiul public

Senatorul Darius Vâlcov, prezenţă activă în spaţiul public

154

Într-o şedinţă recentă a Senatului, senatorul Colegiului 1, Darius Bogdan Vâlcov, a susţinut două declaraţii politice menite să deschidă ochii guvernanţilor şi ai tuturor acelora care se află la cârma ţării. Cu cele două declaraţii intitulate: „De la sublim la ridicol nu e decât un pas. În goana după voturi, reprezentanţii unor partide de dreapta promit pentru alegerile europarlamentare locuri de muncă, ajutoare sociale, drumuri” şi „Să vorbim mai puţin despre doctrine şi să facem mai mult pentru binele public, pentru fiecare cetăţean în parte!”, senatorul speră să fi ajuns la sufletul celor aleşi. Pe lângă aceste două declaraţii politice, Vâlcov a mai demarat şi o campanie, „Împreună îi învăţăm să zâmbească”, prin care copiii din grupuri sociale defavorizate vor beneficia de un cadou de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului.

„Împreună îi învăţăm să zâmbească” – o nouă campanie sub marca senatorului Darius Bogdan Vâlcov
Aşa cum se ştie, că vrem sau nu să recunoaştem, în România de astăzi se află grupuri sociale defavorizate care, de cele mai multe ori, au mare nevoie de ajutorul nostru. În plus, nu trebuie să ascundem nici faptul că ignorarea continuă a adevărului duce, în cele din urmă, la agravarea situaţiei în care se află semeni de-ai noştri, oameni săraci aflaţi în mare dificultate. Iar dacă aceştia sunt tinerii de lângă noi, copiii de azi ai ţării în care trăim, e cu atât mai important să înţelegem că niciodată nu este prea târziu sau prea puţin pentru a face ceva în plus! Pornind de la aceste perspective, având în vedere şi apropierea zilei de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului, în perioada 9-28 mai 2014, senatorul oltean Darius Bogdan Vâlcov, preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică şi Organizarea Teritoriului lansează campania: „Împreună îi învăţăm să zâmbească”. Mai exact, pornind de la un adevăr ştiut şi în egală măsură recunoscut, acela că ziua de 1 Iunie nu prea există pentru majoritatea copiilor săraci ce locuiesc la sate, senatorul Darius Bogdan Vâlcov speră ca toate persoanele care doresc să se alăture acestei campanii, prin diverse donaţii (hăinuţe, rechizite, cărţi, jucării, dulciuri) să o facă în perioada sus-amintită, la sediul biroului senatorial al demnitarului oltean, aflat în Slatina, pe strada Sevastopol Nr. 2, la etajul 1, în fosta clădire Olt-Proiect. Aşadar, cei care pot şi vor să facă un bine sunt aşteptaţi în locul amintit, după care, în funcţie de produsele strânse, după o selectare atentă, beneficiarii finali vor primi cadoul dorit în preajma zilei de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului.

„De la sublim la ridicol nu e decât un pas. În goana după voturi, reprezentanţii unor partide de dreapta promit pentru alegerile europarlamentare locuri de muncă, ajutoare sociale, drumuri”
 „Nu trebuie să ne mire că, de fiecare dată, în preajma evenimentelor electorale, unele formaţiuni sau candidaţi aflaţi în dificultate fură startul. Împotriva acestei stări de lucruri, legiuitorul nu a stabilit norme precise prin care se sancţionează cei poziţionaţi în afara legii. Iar, acolo unde apare interpretarea, ştim cu toţii că legea se aplică mult mai greu.
Nu mă voi referi la acest obicei al promovării candidaţilor în afara perioadei admise de lege. Sunt organisme care trebuie să constate şi să aplice măsurile de rigoare.
Cred că o competiţie electorală poate fi marcată şi prin bun-simţ. Altfel, aşa cum v-am precizat, distanţa de la sublim la ridicol se micşorează vădit, iar, uneori, excesul de zel duce la contopirea celor două noţiuni. Am luat act de existenţa în spaţiul public, în special pe culoarul neprihănitelor partide de dreapta, a unui derapaj al instituţiei comunicării, pe speţa aplicată. În unele situaţii, reprezentanţi ai partidelor implicate confundă realitatea cu ceea ce vor alegătorii să audă de la ei. Astfel, în dezbateri televizate, în interviuri acordate presei locale, în cadrul organizat al conferinţelor de presă, candidaţi sau susţinători ai acestora spun că vor realiza drumuri, vor crea locuri de muncă şi vor acorda ajutoare sociale celor ce au nevoie de un sprijin de la stat. Din păcate, atribuţiile unui europarlamentar nu cuprind, în fişa postului, elemente de acest gen. Cunoaştem acest lucru fără a avea neapărat un grad dezvoltat de cultură politică. Este însă regretabil că cineva conştient că promovează enormităţi fără suport în realitatea politică a momentului insistă şi transmite mesaje greu de încadrat în zona populismului ieftin. Împotriva acestor practicieni, din păcate, nu se poate face nimic. Nu există suportul legal care să sancţioneze minciuna, demagogia şi înşelătoria la drumul mare.
Cred că dumneavoastră, cei ce sunteţi în sală în acest moment – şi aici nu mai contează partidul de care aparţinem –, în ideea instaurării unui climat politic bazat pe bun-simţ, trebuie să renegaţi, deopotrivă, aceste practici! În caz contrar, prin acceptarea tacită a acestui gen de comportament devenim chiar părtaşi la o mascaradă ieftină, lăsată să devină un flagel în spaţiul public. În caz contrar, s-ar putea ca în zilele următoare să vedem promisiuni, legate de aceste alegeri europarlamentare, prin care li se vor promite cetăţenilor bonuri valorice de masă în situaţia în care votează nu ştiu ce partid, nu ştiu ce candidat”, a spus senatorul la tribuna Senatului.

„Să vorbim mai puţin despre doctrine şi să facem mai mult pentru binele public, pentru fiecare cetăţean în parte!”

„Voi susţine, ori de câte ori am ocazia, de la tribuna Senatului României, în faţa alegătorilor din colegiul meu, că una din marile şanse ale României a fost Uniunea Social-Liberală, o structură politică învestită cu încredere, în limitele unor procente care nu s-au întâlnit şi nu se vor mai vedea prea curând la alegerile pe vot politic din România şi chiar din spaţiul european. Din păcate, proiectul respectiv a fost abandonat prea uşor, prea repede, de către o parte a foştilor colegi de alianţă, care au calculat elemente de scenarii ale alegerilor prezidenţiale, în dauna unui proiect de ţară care să aşeze România pe un drum european.
Actuala structură politică va merge mai departe, pe drumul realizării acestor obiective asumate atunci, în 2012, de o echipă, continuate astăzi de un Guvern responsabil.
Motivaţia doctrinară, susţinută exclusivist, într-un spaţiu european al politicii actuale, din ce în ce mai puţin tributară principiilor de stânga, de dreapta, va trebui să fie plasată pe un plan secundar, atâta timp cât elementele de dezvoltare a unor domenii strategice nu mai pot fi îngrădite în limitele unor valori teoretice. Astăzi, timpul nu are răbdare cu noi, iar cei care vor căuta să delimiteze, printr-o linie fixă, stânga de dreapta nu vor face decât să consume energii inutile în spaţiul public. Prosperitatea unei ţări, a cetăţenilor dintre graniţele ei, nu trebuie analizată, spre exemplu, înainte de a spune că peste valorile cotei unice nu se poate trece, nici în sus şi nici în jos! Măsura respectivă nu e un «pat al lui Procust», în care cine nu se încadrează e bun de plată.
De aceea, daţi-mi voie să am dreptul de a pune la îndoială punctele de vedere, din ce în ce mai des exprimate în spaţiul public de către liberalii din opoziţie, atunci când opiniei publice i se induce ideea că unele corecţii şi ajustări făcute pe diverse etaje ale guvernării nu ar urmări decât promovarea unei egalităţi arbitrare în detrimentul unor categorii sociale, în avantajul altora. Cu puţin curaj, cu o asumare responsabilă, doctrinele, ideologiile pot fi lăsate, măcar o vreme, în aşteptare! Până atunci când vom pune în mişcare România noastră, o ţară atât de primitoare, şi pentru cei care spun că sunt de stânga, şi pentru cei care se afirmă a fi de dreapta”.

Deputatul Gigel Ştirbu nu-l iartă pe Ponta

Premierul a aflat de problemele de la „Avioane” Craiova în plină campanie electorală

Supărat că premierul Victor Viorel Ponta îşi aminteşte de problemele ţării doar în preajma sau în timpul campaniilor electorale, Gigel Ştirbu iese la atac şi de data aceasta. Deputatul Colegiului 6 a dat publicităţii un comunicat de presă prin care constată cu regret că primul-ministru Victor Ponta confundă ţara şi consideră că teritoriul României aparţine PSD. Comunicatul de presă vine în urma vizitei pe care premierul României a făcut-o la Fabrica de Avioane din Craiova, unde acesta a dat de înţeles că fie pace, fie război, lucrătorii fabricii vor avea mereu de lucru. În declaraţia sa, Gigel Ştirbu a spus următoarele:

„De aproape două săptămâni, zilnic, Victor Ponta utilizează funcţia şi prerogativele de premier în campania sa electorală pentru prezidenţiale şi pentru campania PSD pentru europarlamentare. Dimineaţa, în calitate de prim-ministru, face vizite de lucru în diferite unităţi industriale sau de altă natură, unde momeşte angajaţii promiţând sprijin guvernamental, după care, în adunări electorale, în calitate de preşedinte de partid, reia promisiunile pe care le-a făcut în calitate de premier. Sâmbătă (n.red. 3 mai a.c.), la Craiova, Victor Ponta a vizitat trei unităţi industriale unde a promis sprijin guvernamental, dar ceea ce a afirmat la fabrica de avioane din localitate depăşeşte orice închipuire. Victor Ponta a spus în faţa muncitorilor că «deşi ne paşte un război» pentru ei vestea bună este că «vor avea comenzi». Prima parte a afirmaţiei este de două ori periculoasă.  În primul rând, pentru că poate genera panică în rândul populaţiei. Victor Ponta este primul oficial român postdecembrist care invocă posibilitatea intrării României într-un război, mai mult el sugerând posibilitatea unei agresiuni împotriva României – «Vreau să fim cât de bine pregătiţi se poate pentru toate provocările pe care le avem la graniţa de răsărit». În al doilea rând, nu este exclus ca spusele lui Victor Ponta să genereze o situaţie diplomatică incomodă sau stânjenitoare pentru România. Dacă aceste afirmaţii pot fi puse şi pe seama acceselor de adolescent întârziat ale primului ministru, în schimb, partea a doua a celor declarate de Victor Ponta se încadrează în categoria populismului electoral ieftin şi denotă totodată lipsa de interes faţă de industria de apărare.   De ce Victor Ponta vine abia acum, în plină campanie electorală, şi le spune celor de la fabrica de avioane că vor primi comenzi pentru reparaţia unor avioane astfel încât aceştia să îşi poată lua salariile la timp? Acum o lună, acum şase luni, acum un an, situaţia era alta la fabrica de avioane? Abia acum a sesizat Victor Ponta că sunt probleme la fabrica de avioane?  Toată lumea ştie, PSD deţine portofoliul Apărării din 21 decembrie 2012. De ce nu a fost nimeni interesat până în campania electorală de situaţia de la avioane Craiova? Răspunsul este unul singur: dezinteres cras al premierului ipocrit şi al PSD faţă de industria de apărare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.