Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

96

Davidescu stă primar până în septembrie
Au trecut aproape trei săptămâni de când Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a ajuns, alături de actualul primar al Scorniceştiului, Cătălin Davidescu, în faţa completului de la Înalta Curte. Acolo unde se judecă pricina legată de incompatibilitatea primarului în exerciţiu, într-o poveste de demult, atunci când acesta îndeplinea funcţia de director la Prestaţii Sociale, cât şi pe cea de reprezentant într-o structură administrativă. Magistraţii au analizat probele şi au decis acordarea unui nou termen. În septembrie, pe 26, atunci când pricina respectivă va rămâne în pronunţare. Deci, la orizont, nişte alegeri parţiale anticipate iminente. Sau, cine ştie ce se va întâmpla pe căile justiţiei, acolo unde, în România, chiar totul este posibil…

Cine serveşte mere otrăvite la Consiliul Judeţean Olt?
O situaţie paradoxală: Consiliul Judeţean Olt, prin reprezentanţii săi legali, e pe cale să denunţe unilateral contractul prin care elevii olteni primesc printr-un program guvernamental, ca supliment nutritiv, un măr pe zi. Supărarea administraţiei e legată de o presupusă deficienţă ce ţine de calitate şi cantitatea efectivă a fructului. Asta, în condiţiile în care, până acum, oricât de mult a evoluat ştiinţa şi tehnologia, nu s-a inventat o maşină care să calibreze, după un standard, după o măsură prestabilită, mărul din copac, astfel încât acesta să corespundă întocmai aşteptărilor şi exigenţelor celor din conducerea judeţului Olt. Şi, uite aşa, pe motiv de calibrare, de gâlceavă între autorităţi şi furnizori, elevii olteni vor fi aspru pedepsiţi: interzicându-li-se accesul la mărul… discordiei.

Oltenii au câştigat la Motru. Da’ înfrângerea cu Olguţa rămâne…
FC Olt, de la Slatina sau de la Piatra-Olt, de unde o fi, a câştigat în ultima etapă, categoric, clar şi fără echivoc, cu 3-1, în deplasarea de la Motru, în faţa celor de la Minerul. Cu aceste puncte câştigate, mai există de doi lei speranţă că ai noştri vor reuşi să acceadă în turneul final prin care se promovează în prima ligă a fotbalului românesc. Totuşi, chiar şi după această victorie, unii se întreabă şi acum cum a fost posibil ca în penultima etapă, atunci când au fost vizitaţi de cei de la CS U Craiova, echipa fanion a PSD-ului din Craiova, oltenii noştri din Slatina să-şi dea un autogol şi să rateze un penalti, asta în condiţiile în care oaspeţii au intrat pe terenul de joc doar pentru a se încălzi şi a le arăta slătinenilor că nu ştiu nici măcar să stea corect în ghete? Poate d’asta e frumos fotbalul românesc, atunci când te surprinde cu astfel de minunăţii…

La bazinul olimpic din Slatina se lucrează încet. Parcă, prea încet!
În Slatina, în curtea autobazei Loctrans se lucrează la un bazin olimpic de înot. Lucrare mare, dar una la care, oamenii implicaţi acţionează încet. Fie că nu ştiu să înoate, fie că au rău de înălţime, echipele firmei constructoare ating, cu talent, fiecare obiect ce trebuie pus în operă. Isprava e supravegheată îndeaproape de alţi muncitori, iar până la urmă orice lucru profund impune şi o pauză lungă pe care o iau arhitecţii cu mistrie şi cancioc. Şi, uite aşa, o să vină vara, iar slătinenii amatori de bălăceală vor merge fie în copaia lui Raţ de la stadion, fie prin alte părţi. Căci, la bazinul olimpic de înot sunt şanse foarte multe ca cei care vor să sară în cap, să o facă pe uscat, iar consecinţele unui asemenea gest sunt greu de apreciat, în funcţie de densitatea masei osoase ce formează partea superioară a cutiei craniene.

Subprefectul Oproiu şi-a intrat în pâine
Schimbarea schimbării s-a produs, iar lucrurile la Prefectura Olt încep să reintre în normalitate. În locul subprefectului Emil Marinescu, deşi de la guvernare a plecat PNL-ul (sic!), a venit Emanuel Oproiu. Tânăr, ambiţios, harnic, instruit cât cuprinde, fostul consilier local din Slatina, acolo unde a fost ales pe listele UNPR, are o sarcină extremă: să respecte respectarea legii de către cei care lucrează cu cea în cauză. După unii, pare o misiune uşoară, după alţii, e destul de greu. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în timp şi cine va gestiona ouăle din coş. Altfel, prefectul nominalizat, profesorul Silviu Neacşu, se lasă încă aşteptat de către cei ce vor un demnitar încărcat de responsabilitate.

De la o iniţiativă a Marianei Gheorghe…
…a plecat o hotărâre de consiliu local, adoptată de către forul legislativ de la Balş. Chiar dacă mai greu, împinşi de la spate, aleşii oraşului de pe Olteţ au acceptat să găsească surse de finanţare pentru a trimite într-o excursie tip recompensă la Disneyland, în Paris, pe cei mai buni dintre elevii oraşului, cei care au obţinut rezultate notabile la olimpiadele şcolare, fazele naţionale. Cei treisprezece elevi merituoşi vor ajunge într-un loc unde, până acum, din judeţul Olt, nu plecau decât elevii din Slatina. De apreciat este faptul că aleşii naţiunii bălşene, chit că ar fi vrut să se opună, au înţeles că o astfel de iniţiativă nu se respinge, chit că cu banii respectivi se mai puteau planta câteva mii de panseluţe sau amplasa câteva bănci printre blocuri, pe alei.

Emil Albotă, lângă Toma, la Bucureşti
Fostul candidat al UNPR-ului la Primăria Slatina, Emil Albotă, cel despre care s-a scris pe blocurile reabilitate ale Slatinei, în mesaje de susţinere respinse de electorat şi chiar de cel în cauză, a făcut un pas în faţă. Urmare a insistenţelor senatorului Ion Toma, fostul consilier local din Slatina a ajuns secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Post pe care acesta îl poate onora cu profesionalism, în condiţiile în care nici cel în cauză nu e prea departe de mediul universitar. Decizia care-l priveşte pe Albotă a fost deja publicată în Monitorul Oficial, depăşind astfel faza speculaţiilor, a interpretărilor legate de… o fi sau nu o fi?

Primarul de la Grojdibodu, actor într-o poveste repetabilă
Acum vreo câteva zile, cu sufletul, cu inima, dar şi cu alte organe, dar fără să semneze ceva într-un asemnea sens, primarul liberal al comunei Grojdibodu, Doru Iovancea, a venit să bea o cafea la Slatina, în sediul cabinetului parlamentar al senatorului Darius Vâlcov. Acolo a ajuns, între timp, şi celălalt coordonator al campanie PSD de la alegerile europarlamentare, Marius Oprescu. Lângă cei doi, primarul oltean a promis că va sprijini proiectul politic a ceva ce nu mai există: USL. Mai mult decât atât, domnia-sa a trecut la critici acide împotriva partidului care l-a ales primar, iar dacă în România, astăzi, ceva nu merge bine, de vină este şi va fi întotdeauna tandemul format din Crin Antonescu şi Traian Băsescu. Chiar şi pe 1 aprilie, atunci când Ponta a introdus acciza privind creşterea preţului, în ansamblu, la carburanţi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.