Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

247

Învestit de prefect. Demis de justiţie!
O bilă neagră în dreptul prefectului de Olt, Silviu Neacşu. A participat la alegerea viceprimarului de la Priseaca, deci, a dat autoritatea Prefecturii Olt la acest eveniment. Ulterior, printr-o plângere judecată de Curtea de Apel Craiova, pronunţată luni, 21 noiembrie 2016, se constată că alegerea viceprimarului de Priseaca, Arsănoiu Iulian, s-a făcut ilegal. În consecinţă, la Priseaca e din nou administraţia locală în aer. Urmează proceduri de noi alegeri în cadrul consiliului local. Iată ce spune minuta Curţii de Apel Craiova: „Admite recursul. Casează în parte sentinţa şi rejudecând: Admite cererea de chemare în judecată având ca obiect anulare HCL Priseaca nr. 5/25.06.2016 şi dispune anularea acesteia. Respinge cererea de intervenţie accesorie ca fiind nefondată. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Ia act că solicită cheltuieli pe cale separată. Definitivă. Hotarâre 3280/2016 17.11.2016”…

DSP OLT, versus Spitalul Orăşenesc Balş
Când cineva, din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Olt, se scoală cu faţa la cearşaf trece la ameninţări. În direcţia Spitalului Orăşenesc Balş. Acolo, există un manager care crede că, într-o zi, la spital, va veni, fie barza, fie Moş Crăciun. Să aducă un lift prin care care pacienţii să poată fi transportaţi între nivelele instituţiei, atunci când au probleme medicale. Altfel, ci nu pe scări, cum se întâmplă în prezent. Până acum, autoritatea locală de la Balş n-a găsit nici bani şi nici vreo firmă care să aducă şi să monteze liftul. Problema e că într-o situaţie de acest gen, dacă legea se aplică aşa cum trebuie, în litera şi spiritul ei, spitalul poate fi închis. Însă, până acolo, e la îndemână soluţia pe care o vrea şi o aşteaptă toată lumea interesată. O astfel de investiţie nu este scumpă. E chiar nesemnificativă în raport cu starea de fapt. Rămâne doar ca primăria şi conducerea spitalului să înţeleagă ce e de înţeles!

Pantelie Rotaru, primar din nou. Cu atribuţii limitate
După ce primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, a contestat ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, emisă la data de 08.09.2016, prin care se dispunea măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, la Judecătoria Caracal, care a respins contestaţia, Tribunalul Olt a admis cererea primarului de anulare a ordonanţei. Astfel, Rotaru are de plată cheltuielile judiciare din care şi onorariul avocatului din oficiu, însumând 30 de lei. Pe lângă asta, primarul din Drăgăneşti-Olt nu mai are voie să îndeplinească atribuţia de ordonator de credite. Iată soluţia, pe scurt: „Admite contestaţia formulată de inculpatul Rotaru Pantelie, împotriva încheierii cu nr. 45 pronunţată la data de 31.10.2016 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Caracal, judeţul Olt, în dosarul nr. 5260/207/2016/a2, desfiinţează în parte această încheiere şi modifică obligaţia impusă acestui inculpat prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt din 8.09.2016 din dosarul penal nr. 258/P/2016 de a nu exercita funcţia de primar al oraşului Drăgăneşti-Olt, jud. Olt şi menţinută de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Caracal prin încheierea menţionată în sensul că permite acestui inculpat să exercite mandatul de primar al acestei unităţii administrativ-teritoriale ce este oraşul Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt, cu excepţia atribuţiilor de ordonator principal de credite. (…) Cu drept de contestaţie în privinţa dispoziţiilor privind excepţia de neconstituţionalitate în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

L-am găsit! Proiectul viitorului pod peste Olt…
Din întâmplare, proiectantul l-a pierdut. E vorba de noul pod rutier care va traversa Oltul, la Slatina. Constucţia lui, o chestiune de zile. Inaugurarea: în jurul datei de 11 decembrie, atunci când se termină campania electorală. Din modestie, politicienii care au făcut aşa ceva nu vor veni la eveniment. Să nu creadă lumea că ei vânează voturi! Rândurile de până acum, o parodie amară. În realitate, alţii pot. Spre exemplu, e vorba de ceea ce înseamnă infrastructura rutieră şi feroviară care leagă Danemarca de Suedia. Acolo nu sunt pesedişti, liberali, userişti, pemepişti şi niciun politician care să semene cu cei de la noi. Două ţări normale, conduse cum trebuie, de cine trebuie. Investiţia a costat mult mai puţin decât toate studiile de fezabilitate, pe infrastructură, făcute în România, în ultimii zece ani. Acele studii aruncate la gunoi, expirate înainte de a deveni fundamentul viitoarelor proiecte. Deci, dacă cineva caută un proiect al unui pod peste Olt, la îndemână, modelul danez. Sau… suedez. (pe www.ziaruldeolt.ro)

Nu e politician! Un slătinean, de 1 Decembrie, la Iohannis!
Nu e membru al clasei politice. Nu conduce afaceri de succes în judeţ şi nu e descendent dintr-o viţă nobilă de altădată. E un om normal, şi tocmai de aceea, într-o ţară care aspiră la normalitate, se întâmplă astfel de lucruri… După mai multe curse de maraton, cum ar fi cea de „UltraBalaton”, din Ungaria, de la Cercul Polar, până la malul Oceanului Arctic, dar şi în multe alte zone ale lumii, slătineanul Vlad Tănase, autor al cărţii „6633 Ultra”, a fost, recent, apreciat pentru acţiunile sale cunoscute atât în ţară, cât şi în afară. Astfel, cu ocazia Zilei Naţionale a României, acesta a primit o invitaţie – supriză de la primul om în stat, preşedintele în exerciţiu, Klaus Iohannis. Mai exact, în invitaţia adresată slătineanului nostru, se menţionează faptul că: „Excelenţa sa, domnul Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, are plăcerea de a invita pe domnul Tănase Vlad la parada militară – joi 1 decembrie 2016, ora 11.00, Piaţa Arcului de Triumf”. În plus, în partea de jos a invitaţiei, se mai arată că actul respectiv este netransmisibil, adresat unei singure persoane şi se prezintă, obligatoriu, la intrare. Una peste alta, gestul este frumos, iar Vlad Tănase poate participa la prima sa paradă organizată de Ziua Naţională a României…

E un gest firesc. Şi atât!
Pompierii, pe lângă faptul că se luptă cu flăcările, mai sunt şi „eroi” de… bani. Este şi cazul pompierului Miulescu Marian, care a găsit nişte bani într-un bancomat şi a făcut tot posibilul ca aceştia să ajungă la aparţinător. Colegii numesc gestul militarului: „gest remarcabil”. Nu, nu este un gest remarcabil! Este un gest firesc, pe care orice cetăţean educat, cu o cultură civică la purtător şi mânat de bune intenţii, l-ar face. Restul e exces de laudă. „În cursul dimineţii de luni, 21 noiembrie, după ce a ieşit din serviciu, Plutonier adjutant Miulescu Marian, pompier în cadrul Detaşamentului Slatina, a mers la un bancomat din municipiul Slatina, zona Steaua, pentru a extrage o sumă de bani. Militarul a găsit în bancomat suma de 1.000 de lei şi fără să stea pe gânduri, a mers în sediul băncii unde a solicitat angajaţilor sucursalei să identifice cine a retras suma de bani respectivă. Bărbatul, din oraşul Drăgăneşti-Olt, a fost sunat de angajaţii băncii, iar în scurt timp s-a prezentat la sediul sucursalei pentru a-şi ridica banii. Acesta i-a mulţumit salvatorului pentru gestul său şi a mărturisit că banii reprezentau rata la bancă şi că nu mai spera să-i recupereze. Gestul militarului a fost apreciat în mod deosebit de comanda unităţii care a decis să-l recompenseze pe acesta cu citarea prin ordin de zi pe unitate”, conform comunicatului de presă de la ISU Olt. Oricum, gestul pompierului de la Slatina e aproape unic. Haideţi să ne privim fiecare în oglindă, să ne întrebăm cine ar fi făcut asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.