În cadrul întâlnirii dintre prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (Talia Cincă), Casei de Asigurări de Sănătate şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt (Victor Iacobescu, inspector şcolar general adjunct), primari (Emanuel Enăchioaia – Potcoava – şi Ion Prioteasa – Scorniceşti), medici de şcoală şi asistente, care a avut loc la sediul Prefecturii judeţului Olt, marţi 6 septembrie a.c., situaţia avizelor sanitare în şcolile oltene este incertă. Nu se cunosc decât nişte cifre care nu au coerenţă: ba 80% din şcoli din Olt ar avea autorizaţii, ba 104 din peste 400, ceea ce înseamnă că procentajele prezentate, nu sunt conforme cu realitatea. Într-un final, spre calmarea spiritelor, situaţia şcolilor care au nevoie de autorizaţii sanitare sau care nu le au, nu este cunoscută. Vineri, 9 septembrie a.c., la prefectură, se va ştii exact ce şcoli au avizele necesare şi ce şcoli nu ar trebui să fie deschise. Persoanele implicate în realizarea inspecţiilor la faţa locului se află încă pe teren şi muncesc asiduu pentru popor, ca în cadrul şedinţei ce va avea loc la prefectură. Cu această ocazie, vom afla şi câte şcoli mai au „grupuri sanitare” în fundul curţii
Nici situaţia cabinetelor şcolare nu este una roză. În special în mediul rural, acolo unde nu se cunoaşte situaţia lor, pentru că nu a trecut nimeni pe acolo, ci se aşteaptă ca de acolo să se prezinte situaţia. Până în prezent, Slatina este oraşul în care funcţionează atât medici de medicină generală, cât şi medici stomatologic şi asistentele aferente. La Potcoava este nevoie de un medic în cabinetul şcolar, postul va fi scos la concurs.
Mai multe campanii în şcoli, chiar din prima zi
Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, s-a arătat deschis şi a sfătuit instituţiile prezente să întreprindă mai multe campanii de informare şi nu pe o durată scurtă, ci permanente. Astfel, împreună cu reprezentnanţii DSP Olt şi ai Inspectoratului Şcolar se vor pune de comun acord pentru realizarea de materiale informative, care ele există, însă DSP are probleme în a le tipări.