Acasă Actualitate Dobrosloveni, vatră dacică. Romula Malva, proiectul de suflet al primarului Gheorghe Tudoraşcu

Dobrosloveni, vatră dacică. Romula Malva, proiectul de suflet al primarului Gheorghe Tudoraşcu

384

Ziua de sâmbătă, 3 septembrie a.c, a fost una în care comuna Dobrosloveni s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare şi a fost gazdă a unei întâlniri între specialişti cercetători ai unei lumi apuse. Viaţa romanilor şi a dacilor a reprezentat în ultimii zeci de ani un mare interes pentru arheologi care, an de an, au săpat în pământurile dobroslovene, pentru a găsi urme de civilizaţie. Urme lăsate în ziduri ale unor instituţii de conducere, case, morminte, statui, vase, arme sau bijuterii. Pentru a marca importanţa cercetărilor arheologice de la Dobrosloveni, acolo unde s-au găsit multe informaţii despre viaţa locuitorilor din Romula Malva, satul Reşca de azi, primarul Gheorghe Tudoraşcu, prim Primăria şi Consiliul Local Dobrosloveni, a organizat o întâlnire specială între cercetători şi iubitorii de istorie.

Evenimentul a avut loc la cabana Reşca Veche, satul Reşca, acolo unde, din 2013, tronează o impunătoare statuie ce-l reprezintă pe Constantin cel Mare. Întâlnirea a vut ca scop prezentarea importanţei descoperirilor erheologice din situl arheologic Romula Malva şi a raportului privind cercetările arheologicedin anul 2015. Mircea Negru, unul dintre editorii raportului, a prezentat, în imagini, piesele şi ruinele găsite în ultimul an.

La eveniment, printre invitaţii care au putut veni, deoarece o parte din ei erau prezenţi la alte situri arheologice, s-au numprat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, vicepreşedintele C.J., Virgil Delureanu, deputatul Dan Ciocan şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu.

După mesajul de bun.venit, adresat de gazda bună a evenimentului, primarul Dobrosloveniului, Gheorghe Tudoraşcu, care a promis că va susţine cât de mult va putea cercetările arheologice, a urmat o masă rotundă, unde s-a discutat despre potenţialul istoric aflat în zonă şi cum poate fi acesta explorat din punct de vedere ştiinţific şi turistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.