Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la data de 27 august 1016, când România intră în Marele Război de partea Antantei (Franţa, Imperiul Rus şi Imperiul Britanic). La acest război au participat peste 1.000.000 de soldaţi şi a pierdut jumătate dintre aceştia. În urma participării la Primul Război Mondial (denumire căpătată după începerea celui de-al Doilea Război Mondial), România a câştigat Transilvania şi realizarea a doua tratate importante.

Vineri, 26 august 2016, cu începere de la 9:30, în faţa Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial, din cartierul Clocociov, Garnizoana Slatina, şefi de instituţii, subprefectul judeţului Olt, Emanuel Oproiu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Olt, Virgil Delureanu şi Ioan Ciugulea, sau viceprimarul Slatinei, Gigi Vâlceleanu, au participat la evenimentul de comemorare a soldaţilor slătineni căzuţi la datorie în război. Ceremonia a început cu oficierea unui serviciu religios, a continuat cu rostirea a 300 de nume de eroi şi s-a încheiat cu depunerea de flori la monument. Şi la un monument din Cireaşov a avut loc un eveniment de comemorare a eroilor.

Cetăţenii nu au ştiut de eveniment şi nu au dat mare importanţă ceremoniei, aceştia trecând liniştiţi pe lângă cei prezenţi la ceremonie. În România, cultul rememorării marilor evenimente de înaltă vitejie rămâne un capitol dintr-o carte prăfuită şi uitată în podul casei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.