Cred că, la un moment dat, în preașma unui scrutin electoral, afirmarea unei opțiuni, indiferent de poziția celui care e pus în situația să aleagă, trebuie făcută deschis! Duminică, 5 iunie, alegerea președintelui Consiliului Județean nu se mai face uninominal, ca în 2012. Cei care au schimbat legea, probabil că au înțeles dimensiunea deformată a votului uninominal și acționează în consecință.
Chiar și așa, sub premisa dată de forma scrutinului, îmi asum, deschis, explicând necesar cele ce urmează: Votez Marius Oprescu – președinte la Consiliul Județean Olt! Chiar dacă, pentru asta, ținta este o listă unde nu e niciun om perfect. Până la urmă, perfecțiunea nu a fost dovedită în mod concret.
Marius Oprescu, numele asumat de PSD pentru a fi ales dintre cei aleși să devină președinte al Consiliului Județean, e profilul acelui politician care și-a construit, fără scări împrumutate, un destin public. Iar așa ceva nu e ușor. E aproape la limită, între sorți de izbândă și eșec, și nicidecum confortabil, când ai la îndemână posibilitatea să te lipești de un semizeu care să-ți faciliteze drumul.
Are suficientă experiență și ceva mai multă bună intenție în ceea ce își propună să facă! E acel tip de politician care, atunci când săvârșește umanitar o faptă de bine are grijă ca acest lucru să rămână departe de ochii curioși ai celor gata să facă din așa ceva un eveniment. Nu puțini sunt cei capabili de asta. Găsisem, alaltăieri, prin arhiva ziarului de față, niște imagini de la niște inundații. Cu personaje liberale, împărțind haine de mâna a doua, iar în miezul acțiunii, erau mult mai atente la camera de filmat/fotografiat, decât la necăzitul cu mâna întinsă. Pe vremuri, la Schitu. Cine se recunoaște sau cine își amintește… cu atât mai bine!
De partea lui Marius Oprescu sunt şi cei patru ani de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Perioadă în care, oricât am înălţa gardul din faţa adevărului, trebuie să o recunoaştem, instituţia respectivă s-a regăsit prin proiecte susţinute, cam peste tot prin judeţ. Acolo unde au cuplat și primarii, acel gen de oameni care, odată angrenați în dezvoltarea localităților lor, nu au considerat sprijinul Consiliului Județean un atac la intimitatea biroului. Oricum, vor fi mai departe agnostici la această temă. Spun că nu s-a făcut nici autostrada suspendată d ela Pitești la Slatina, nici un aeroport sub formă de centură pentru Slatina, și nici alte milioane de locuri de muncă. Uitând, însă, că nu Oprescu răspunde de așa ceva…
Pentru această opinie asumată, un rol deteminant în existența ei îl are deputatul Gigel de la noul PDL. Numit acum… PNL (e vorba exact de acel partid la care vroia să ajungă acum vreo câțiva ani când îl luase frica de Ciugulea după ce pierduse alegerile pentru funcția de președinte). Știrbu m-a convins că e mult mai potrivit un om al locului și nu unul care candidează doar așa, de amorul listei pe care se află, nedorindu-și acest lucru, motivând haotic că el va trage lista. Fără a preciza sensul tragerii, în sus sau în jos (sic!).
Altfel, o poziție de președinte a Consiliului Județean Olt pentru Marius Oprescu e o răsplată, dacă putem vorbi în asociere. A constuit, cărămidă peste cărămidă, acest proiect. Uneori nu a fost de acord cu etape din el, alte ori a făcut mai mult, dar a continuat să parcurgă pas cu pas. Iar dacă astăzi, la Olt, PSD e o structură echilibrată, puternică, aflată în prag de câștigare a alegerilor locale din județ, nu e pentru că așa scrie în stele. E, pur și simplu, rodul unei munci de echipă, al unor patimi asumate. Iar asta se întâmplă pentru că în proiectul de astăzi, contribuția lui Marius Oprescu e covârșitoare. Iar când ești pe primul loc, e normal să fii confirmat acolo! În cazul nostru, pe speța dată, pe funcția de președinte la Consiliul Județean…
Editat de REX MEDIA PRESS, la comanda PSD Olt, CMF – 21160002