Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

774

Liberalul de la Şerbăneşti, chestiuni punctuale şi lucruri sfinte…
Marian Neaga, consilierul local PSD de la Şerbăneşti, şi-a început prost activitatea publicistică. În acest sens, domnul în cauză scrie lucruri trăsnite în broşura sa de campanie. Iar când nu alege teme care nu ţin de administraţia locală, provoacă stupoare. Şi o face pas cu pas, ca… Johannis, preşedintele cu multe case, de la Sibiu… Astfel, Neaga, candidatul lui Gigel la Primăria Şerbăneşti, spune că va rezolva problema inundaţiilor din comună, în condiţiile în care ar trebui să se uite dimineaţa, la baie, în oglindă, şi să se întrebe dacă e cea mai potrivită persoană să vorbească despre aşa ceva! Mai mult, pentru a-şi dovedi… politicianismul, acelaşi cetăţean spune: „Sunt un om al dialogului şi al consensului, dar nu voi accepta niciodată compromiterea”. Cum o fi această vorbă? În situaţia când Neaga era, măcar sufleteşte, la PNL, dar semna ştatul pentru indemnizaţia de consilier local, ca reprezentant al PSD? Mai departe, în criză de idei, acelaşi candidat invocă necesitatea renovării sediului primăriei din localitate. O clădire trainică, unde nu e nevoie nici măcar să fie şters praful, nouă, în raport cu celelalte sedii admninistrative din Olt, realizată pe timpul primarului în funcţie. Şi, uite aşa, la Şerbăneşti, „compromiterea”, adevărurile răstălmăcite şi lipsa de obiective ancorate în realitate stau la masă cu Neaga. Un candidat şi doar atât…

Gigel Ştirbu – o campanie bazată pe ţepe! Aici, dovada şi… numărătoarea inversă
Pentru mulţi nu este un secret: deputatul PNL Gigel Ştirbu nu pune mare preţ pe oameni şi pe… nişte valori fundamentale. Are capacitatea de a se considera deasupra celorlalţi, crezând că la facerea lumii a muncit cot la cot cu Mântuitorul. Atunci, pe post de Creator. În consecinţă, audienţele sale în colegiu sunt mai rare decât legile promovate de acesta pentru dezvoltarea calităţii vieţii oltenilor ce l-au votat deputat de două ori. Şi nu numai. Pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, Gigel Ştirbu candidează pe lista de consilieri judeţeni, pe loc fruntaş. Pentru a dovedi că-i respectă pe alegători, acesta trebuie să se ţină de cuvânt! Adică, imediat ce mandatul îi va fi validat, să renunţe la calitatea de deputat şi, implicit, la toate cele care decurg din această funcţie. Că, doar d’aia cere votul oltenilor cărora le propune oferta sa de consilier judeţean! Altfel, omul se va acoperi de minciună, iar orice motivaţie dată de renunţarea la funcţia de consilier judeţean nu va avea susţinere în faţa oltenilor cărora le cere votul, dar nu are ce face cu el… În rest, Ziarul de Olt va monitoriza, în perioada de campanie electorală şi în perioada post-electorală pe cei dispuşi să aplice strategia lui Gigel. Chipurile, trag lista şi după se retrag în… glorie. Noi spunem ruşine şi minciună!

După nuntă… sinucidere
După zile de petrecere, în proprietatea în care vusese loc nunta fiicei sale, Daniel Mircea Smarandache, un bărbat de 46 de ani, a decis să-şi pună capăt zilelor prin spânzuarare. În trecut, acesta mai avusese tentative şi era atent urmărit de familie. Tragicul eveniment a avut loc luni, 16 mai a.c., în jurul prânzului, la o zi după ce avusese loc o nuntă. Acesta nu era de găsit, iar familia a început să îl caute prin împrejurimi. Un membru al familiei a deschis trapa de la podul casei şi l-a găsit cu ştreangul în jurul gâtului. Alarmată, familia a apelat la Serviciul Unic de Urgenţă, 112, dar medicii veniţi la faţa locului nu au avut altceva de făcut decât să constate decesul acestuia. Acesta murise de câteva ore. Gestul vine ca urmare a unei apăsări sufleteşti, o depresie adâncă, în urma decesului de acum doi ani al tatălui acestuia. Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele decesului.

Magistraţii l-au repus în funcţia de primar pe Constantin Florian
Acuzat că a creat o pagubă de peste 200.000 lei localităţii pe care o conducea, Constantin Florian, primarul comunei Izvoarele a fost pus sub control judiciar pe 25 aprilie a.c. Acesta era cercetat  pentru abuz în serviciu şi primise primise interdicţia de mai exercita funcţia de primar. Recent, Constantin Florian a contestat controlul judiciar cu care nu fusese de acord, şi a câştigat procesul la Judecătoria Slatina. Acum, acesta poate să-şi continue îndeplinirea atribuţiilor de primar, atâta cât mai poate până la finalul mandatului, adică 5 iunie 2016.  ”În fapt, s-a reţinut că la data de 19.08.2013, în calitate de primar al comunei Izvoarele, inculpatul C.F. a angajat patrimonial comuna Izvoarele, printr-un contract de împrumut ce a fost încheiat cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiţii publice de interes local. Prin activitatea desfăşurată, inculpatul C.F. a obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea lucrării de construcţii vizând proiectul „Campus Şcolar la Şcoala de Arte şi Meserii Izvoarele, jud. Olt”, creând astfel o pagubă în patrimoniul comunei Izvoarele, în cuantum de 216.002,92 lei”, se arată în rechizitoriu.

Sâmbătă, zi istorică. Se deschide Plaja Olt
După o lungă perioadă în care Clubului Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” nu a funcţionat, anul acesta este anul cel mare. Se inaugurează, sâmbătă 21 mai 2016, în zi de mare sărbătoare, doar pentru presă, Clubului Nautic şi de Agrement de pe malul râului Olt. Clubul va funcţiona, pentru publicul larg, începând de luni 23 mai a.c. Dar, cetăţenii nu vor avea acces la cele două piscine, deoarece legislaţia permite folosirea piscinelor din club abia de la 1 iunie. Până atunci, se vor destinde folosind baza de agrement. Proiectul a valorat 34.264.953 lei şi a fost cofinanţat şi de municipalitate cu suma de 9.383.03 lei. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Primăriei Slatina şi Consiliul Judeţean Olt.

Bălaşa vorbeşte: „(…) să luăm atitudine!”
În ziare, acolo unde există contract, asumat şi semnat de Gigel, stăpânul banilor de la partid, candidatul unor liberali de la Slatina, Marius Bălaşa, vorbeşte. El sau… cine se ocupă de imaginea lui. Prost, pe ici, pe colo, şi în punctele esenţiale. Cuvinte noi în limba română: „asfaltări dragniene”. În DEX, „dragnian” sau „dragniană” nu există. Şi, nu e doar atât. Tot M.B. avansează ideea şpăgii prezentă în oraş, mai ceva ca aerul. Păi, domnul uită să spună: pe vremea când înflorea corupţia de care spune domnia-sa, era acolo, cu unii şi cu alţii, chiar prim-vicepreşedinte la un moment dat. Era erou naţional dacă vorbea atunci. Acum e… bârfă de cartier. Şi nu e doar atât: În textul plătit, tot candidatul liberal, ia… atitudine! Iarăşi, târziu de tot. Căci, la Olt, după faptă, ca peste tot în ţară şi în lume, numărul vitejilor creşte proporţional cu numărul alegătorilor. Altfel, principii, atitudini şi oameni corecţi, cere Marius Bălaşa. Poate că nu şi-a văzut propria listă de consilieri locali. Altfel, cu siguranţă, o lăsa mai „dragnian” cu ceea ce numeşte el corectitudine.

Casa Fântăneanu va fi salvată prin restaurare
În ultimii ani, după ce Primăria şi Consiliul Local au dat Casa Fântâneanu Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, clădirea a intrat în stadiu avansat de degradare. Consiliul Judeţean şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor vor accesa fonduri europene pentru restaurarea clădirii ca monument istoric. La sfârşitul lunii mai, cele două instituţii vor depune un proiect de restaurare, consolidare şi modernizare a Casei Fântâneanu – Centrul Eparhial Social-Cultural, care va fi depus în cadrul Axei prioritare 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural al  Programului Operaţional Regional 2014-2020. Casa Fântâneanu a fost lăsată moştenire Slatinei şi, în timpul construirii Palatului Administrativ, actualul Muzeu Judeţean Olt, câteva camere au servit drept Prefectura Judeţului Olt. Apoi, a funcţionat un azil pentru fetele orfane, care erau măritate din banii lăsaţi în acest scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.