Stimati EDILI ai oraşului pe care-I gestionaţi, mai este nevoie să vă reamintim că, de ani de zile trataţi fotbalul şi sportul slitinean cu indiferenţă, uitând că acest fenomen social vă revine în totalitate şi intră în obiectul dumneavoastră de activitate necondiţionat? Treziţi-vă, oameni buni, la realitate, sprijiniţi susţineţi sportul, pentru că el este ambasadorul oraşului nostru şi nu dumneavoastră, cei care vă lăudaţi cu realizări în canalizări, asfaltări, trotuare, fintâni arteziene.
Scrisoarea, pe care v-o adresăm, are caracter de a vă scoate din letargia viselor frumoase pe care le trăiţi şi în care societatea noastră bolnavă vă face să vă gindiţi nurnai la interesele dumneavoastră personale. Daţi dovadă de omenie, înţelepciune şi respect faţă de tradiţia sportului slătinean nu vă bateţi joc de munca unor oameni care au făcut ceva pentru sport şi pentru fotbal, în special. Primii intemeietori ai echipei Oltul Slatina -1922- George Poboran, fraţii Tomescu şi altii, vă privesc de sus cu dispreţ si se răscolesc în mormânt când văd că oraşul acesta nu mai are nici macar echipă in Liga a IV-a, asta din caza nepăsării de care daţi dovadă. De aici, din orasul in care Ion Minulescu spanea că plouă de trei ori pe săptămână, au plecat spre marea performanţă sportivi care reprezintă cu cinste numele de Slatina: Ionel Dănciulescu, Claudiu Niculescu, Ionuţ Luţu, Gusti Chiriţă, lulian Filipescu, Ovidiu Burcă, Gică Craioveanu, Mircea Voicu, Mica Brădeanu, Adriana Ţăcălie, Luciana Marin, Ana Maria Simion, Cristina Zamfir, Bianca Bazaliu, Adina Diaconu, Irina Ciobanu, Diana Lupu si mulţi, mulţi alţi sportivi care s-au născut aici, iar acum suntem cu toţii mândri de ei şi de performanţele lor. Citind aceste rânduri, vă rugăm să realizatţi că si fără voia dumneavoastră sportul slătinean a dat ţării valori incontestabile, iar aceste realilzări ar trebui si vă pună pe gânduri şi să conştientizaţi că sportul nu este o joacă, aşa cum îl trataţi dumneavoastră, ci o obligaţie cetăţeneasă prin care trebuie să asiguraçi viaţa spirituală a noastră, a cetăţenilor, intr-un oraş in care altă preocupare nu este decât aceea că ne puneţi la dispoziţie bodegi, cârciumi şi restaurante. Demonstrati ca sunteţi capabili, ocupând funcţiile pe care le detineţi, de a rezolva solicitările oamenilor care vor să vadă sport in acest oraş si nu daţi dovadă ca sunteţi nişte nave eşuate intr-un port părăsit. Sperămn ca viitoarele alegeri locale să aducă în fruntea primăriei un om potrivit, iar acesta să dea dovadă de seriozitate, să nu-i placă tablourile, să demareze urgent activitatea fotbalistică şi să sprijine celelalte ramuri de sport, care îşi târăsc zilele de azi pe mâine.
Solicitările noastre sunt bine definite şi reale, privind dezastrul în care se afşă fotbalul slătinean:
– Vrem să se reorganizeze Clubul Sportiv şi să fie numiţi în funcţii oameni capabili, fără să aibă susçinerea cornunistă din spate, pile, relaţii şi cunştinte.
– Vrem să vedem fotbal în oraşul nostru.
– Vrem ca primarul ales să nu mai asculte „sfaturile pretioase” ale unor fripturişti, care îşi urmăresc scopurile personale de pe urma echipei de fotbal.
– Vrem ca toate deciziile luate în ceea ce priveşte constituirea echipei de fotbal să se facă în prezenţa unui Consiliu de Administraţie, format din 11 persoane, dintre care 4 – 5 să fie foşti jucători de fotbal, pe care îi vom numi ulterior. Cei 11 membri vor stabili preşedintele, vicepreşedintele, organizatorul de competiţii, antrenorii echipei de seniori, antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori. Măsurile solicitate de noi sunt imperios necesare pentru a evita practicile din anii trecuţi şi pentru a redresa situaţia fotbalului slătinean cu oameni capabili şi nu cu traseişti din politică.
Un grup de suporteri