Acasă Învățământ Mobilitatea Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”, Caracal în cadrul proiectului ERASMUS+ „J′ai ma...

Mobilitatea Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”, Caracal în cadrul proiectului ERASMUS+ „J′ai ma place au college” 2014-2016, în Perulades, Corfu, Grecia

1037

În perioada 6 – 12 decembrie 2015, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, Caracal, a participat la a 5-a reuniune transnațională și a 4-a mobilitate a elevilor în cadrul programului european Erasmus+ „J′AI MA PLACE AU COLLEGE”, program în care sunt implicate școli din șapte țări europene: Franța, Italia, Polonia, Spania, Portugalia, Grecia și România.

Grupul românesc, coordonat de d-na prof. Eliza Florea a fost format din: informatician Anca Frăsineanu, prof. Marian Dumitru și șase elevi.

Școala gazdă a fost Gimnaziul Amfipagiton din Perulades – Corfu, Grecia.

Temele care au fost abordate în această mobilitate au fost: „Creați, căutați, colaborați” și „Violența în mediul școlar”.

Programul mobilității din Perulades, a cuprins activități diverse desfășurate în cadrul temelor „Violența în mediul școlar”și „Creați, căutați, colaborați”. Pe parcursul acestei perioade au fost realizate vizite cu caracter istoric, cultural și educativ.

Mobilitatea de învățare din Perulades – Corfu, Grecia a inclus activități comune, dar și prezentări ale lucrului în echipă, desfășurate de fiecare țară. Elevii școlii noastre au prezentat în Power-Point diapozitive referitoare la școala ideală în viziunea elevilor și proiectul unei școli ideale creat de către elevi într-un program 3D. Pe parcursul celor 5 zile ale mobilității din Perulades, elevii au lucrat împreună, au cooperat pentru atingerea scopului comun, au legat prietenii și au făcut un foarte util și interesant schimb de experiență.

Luni, 7.12.2015, toate țările implicate în proiect au prezentat diapozitivele realizate de către elevi, apoi s-a trecut la organizarea a șapte ateliere mixte de lucru, pentru realizarea unei machete comune, cu tema „Școala ideală”. Grecia, coordonatoarea acestei activități, a realizat în 3D macheta școlii ideale comune, fiecare atelier de lucru urmând a realiza câte un modul al acesteia. Materialele necesare acestei activități au fost aduse de către fiecare țară, în funcție de modulul ales. După amiază, toți reprezentanții țărilor participante au asistat la un program cultural realizat de către elevii școlii gazdă, în sala de muzică Velonades.

Marți, 8. 12.2015, elevii, organizați pe ateliere, au lucrat la macheta școlii ideale, iar cadrele didactice coordonatoare au participat la o reuniune transnațională pe tema „Violența în mediul școlar”. După-amiaza a fost alocată vizitării unei plantații de măslini și a unei fabrici de ulei de măsline în localitatea Kavadades și a unui muzeu de folclor din localitatea Acharavi.

Ziua de miercuri, 9.12.2015, a fost rezervată unei vizite culturale în Kerkyra – capitala insulei Corfu. Aici au fost vizitate Vechea Fortăreață, Palatul Regal, biserica Sf. Spiridon, Grădina Regelui, iar în final, grupul proiectului a fost primit de primarul insulei Kerkyra.

Joi, 10.12.2015, elevii tuturor țărilor participante au prezentat proiectele 3D proprii ale școlii ideale și au continuat lucrul la macheta acesteia, iar cadrele didactice coordonatoare au participat la o altă întâlnire transnațională. După amiază a fost vizitată localitatea Paléokastritsa – una ditre cele mai frumoase stațiuni ale insulei, iar seara a fost rezervată unui program cultural în sala orchestrei filarmonice din Skripéro.

Vineri, 11.12.2015, s-a realizat asamblarea machetei școlii ideale, fiecare grup de lucru prezentându-și modulul și fixându-l pe suportul machetei. S-a realizat evaluarea produselor elevilor, conform grilelor de observație elaborate de echipele educative. Elevii au asistat la ora de informatică, matematică și educație fizică, incluzând competiții și meciuri.

Reuniunea din Perulades – Corfu a constituit un foarte bun prilej pentru toți elevii și profesorii participanți de a cunoaște obiceiuri și tradiții, proverbiala ospitalitate grecească, sistemele educaționale din țările partenere și de a-și lărgi orizontul cultural și profesional.

 

Prof. Marian Dumitru

Inf. Anca Frăsineanu

Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.