Anul acesta avem de luat o decizie crucială, una care va influența direcția țării noastre pentru mulți ani. Alegerile prezidențiale nu sunt doar despre un candidat sau un partid, ci despre apărarea democrației, a valorilor europene și a viitorului României.
Lecțiile istoriei: 1946 și riscul repetării
Nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat la alegerile din 1946, când o fraudă masivă a adus la putere regimul comunist, distrugând libertățile românilor. Astăzi, există riscul ca scenariul să se repete, prin încercări de destabilizare și influențe care vor să îndepărteze România de drumul său european.
Un nou pericol: Renașterea tacticilor autoritare
Așa cum Petru Groza a fost folosit pentru instaurarea dictaturii comuniste, există pericolul ca un personaj precum Călin Georgescu să joace un rol similar. Prin rețele de influență și manipulare, Rusia încearcă să-și impună agenda în România și Europa de Est.
Semnele avertismentului
Turul 1 al alegerilor a demonstrat că Rusia nu s-a retras, ci dimpotrivă, și-a întărit infiltrările.
Instituții-cheie ale statului sunt vulnerabile la influențe ostile.
Elemente formate în perioada pro-rusească au încă un cuvânt de spus în deciziile strategice.
Apărăm LIbertatea: Fiecare vot contează!
Nu putem permite ca viitorul României să fie compromis. Este esențial să ne mobilizăm, să ieșim la vot și să alegem democrația și libertatea. Viitorul nostru și al generațiilor viitoare depinde de fiecare dintre noi!
„Anul acesta avem de luat o decizie care va influența direcția țării noastre pentru mulți ani de acum înainte. Alegerile prezidențiale de anul acesta, nu sunt doar despre un candidat sau un partid, sunt despre apărarea democrației, a valorilor europene și a viitorului României. Pericolul istoriei care se repetă. Nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat la Alegerile generale din România din 1946. Atunci, printr-o fraudă colosală, regimul comunist a confiscat puterea, instaurând un sistem dictatorial care a călcat în picioare libertățile românilor. Astăzi, există riscul ca aceste alegeri să devină un moment similar, în care grupuri de interese încearcă să destabilizeze țara și să o îndepărteze de parcursul pro-european. Pericolul unui nou Petru Groza. În 1946, Petru Groza a fost pionul prin care s-a instaurat dictatura comunistă. Astăzi, un personaj precum Călin Georgescu riscă să devină „berbecul” prin care se sparg porțile democrației și orientarea euroatlantică a României. Prin rețele de influență, prin manipulare și sprijin, Rusia încearcă să-și impună interesele în România și în Europa de Est. Semnele pericolului sunt deja vizibile. Turul 1 al alegerilor prezidențiale a arătat că Rusia nu s-a retras din joc, ba dimpotrivă, infiltrațiile sunt mai puternice ca niciodată. Multe instituții ale statului au fost „căpușate” de „conserve” rusești, subminând securitatea națională. Foști rezerviști din Armată și servicii formati în perioada pro-rusească încă joacă un rol în deciziile strategice ale statului. România trebuie să rămână pe calea democrației și a Libertății! Nu putem permite ca alegerile din anul acesta să fie compromise de influențe externe ostile. Trebuie să ieșim la vot, să ne mobilizăm și să alegem un viitor sigur pentru noi și pentru generațiile care vin. Votul fiecăruia dintre noi contează!”, este declarația deputatului Știrbu.
“Prostia e nemuritoare”, afirma resemnat, în urmă cu aproximativ 120 de ani, I. L. Caragiale. Nimeni nu a găsit până acum un argument prin care să combată afirmaţia scriitorului român sau vorbele pline de duh despre nerozie ale unor filosofi sau cercetători celebri.
“Prostul are un mare avantaj faţă de omul deştept: este întotdeauna mulţumit de el însuşi”. “Prostia nu e un handicap în politică”. Napoleon Bonaparte
“Nimeni nu e destul de inteligent ca să poată convinge pe un prost că e prost”. La Fontaine
“Îi plâng pe proşti şi proştii mă înving”. Ana Blandiana
”Dragul meu prieten cu două fețe, nu pot să mă hotărăsc ce față a ta să o pălmuiesc mai întâi.”