Acasă Politic Agenda liberală. Patru într-o conferință

Agenda liberală. Patru într-o conferință

53

Nu a mai fost joi, dar vineri a avut loc conferința săptămânală de presă a liberalilor olteni. Într-o echipă deja consacrată: Gigel Știrbu, deputat și președinte PNL Olt, Marian Vasile, primar la Studina, prim vicepreședinte PNL Olt, Florin Tiutiu, primar la Nicolae Titulescu și Mario De Mezzo, președintele PNL Slatina, primar ales, aceștia au trecut în revistă teme considerate de ei actualitatea sfârșitului de septembrie…

✔️Primul la cuvânt, președintele!
Gigel Știrbu, a adus în atenție zona socială, și a trecut în revistă agenda din Piața Victoriei, acolo unde nevăzătorii, crescătorii de oi, siderurgiștii, cadrele militare în rezervă au ceva de spus față de politicile sociale ale guvernului de coaliție, condus de Marcel Ciolacu, cel pe care Știrbu îl acuză de lipsă de empatie cu victimele inundațiilor din Galați.

✔️Marian Vasile, proiect pentru petiția prețului la gunoi! Florin Tiutiu, susține!
La nivelul județului Olt există un serviciu centralizat privind colectarea, sortarea, depozitarea gunoiului menajer operat de o companie privată, derulat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Olt Eco.
Despre colectarea centralizată a taxei de salubrizare prin intermediul primăriilor, despre prețurile nu tocmai prietenoase cu persoanele fizice, adverse cu cele juridice, cei doi primari au arătat ca primăriile au devenit agenți colectori pentru operatorul privat, serviciu care transformă primariile oltene în responsabili solidari pentru cei incapabili de plata acestui serviciu.
Mai mult, Marian Vasile a anunțat inițierea unei petiții pe această temă, document pe care sunt invitați să îl susțină primarii olteni indiferent de apartenență politică, petiție prin care se dorește scăderea prețului practicat la ridicarea, selectarea și transportul gunoiului menajer.

✔️Mario De Mezzo, „Nu exclud să ducem gunoiul la Ilfov”!
Tranșant, primarul de la Slatina spune, pe tema controversatului contract de salubritate, cel unde Slatina plătește anual zece milioane de euro că nu exclude retragerea din Asociație și un contract cu un alt operator, dacă astfel slătinenii vor plăti mai puțin decât acum.
Altfel, cu satisfacția celui care a câștigat o bătălie electorală și pe Tik-Tok, De Mezzo a trecut în revistă declarația lui Ciolacu, cel care, prin mai, spunea că alegerile nu se câștigă pe Tik-Tok, iar acum mănâncă covrigi de Buzău prin parcurile din Craiova, la braț cu Olguța, primarul din Bănie.
Conferința, în întregime, există! Pe pagina de socializare a PNL Olt, regizor tehnic, Ionuț Comănescu, un liberal rămas în echipa de astăzi, după exodul de dinaintea alegerilor atunci când unii alegeau alte motivații politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.