Acasă Actualitate Au fost depuse ofertele pentru concesionarea unor spații de servicii și parcări...

Au fost depuse ofertele pentru concesionarea unor spații de servicii și parcări pe DEx12

62

Marți, 17 septembrie 2024, Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat depunerea ofertelor pentru concesionarea unor spații de servicii și parcări pe DEx12 și A3.

OMV PETROM MARKETING S.R.L. a depus oferte pentru concesionarea celor 8 spații de servicii și 4 parcări de scurtă durată situate pe:
– DEx12, pe secțiunea Craiova – Pitești (tronson 2);
– A3, pe secțiunile București – Ploiești, CâmpiaTurzii – Gilău, Gilău – Borș.

În cadrul contractelor de concesiuni se va asigura o gamă largă de dotări minime obligatorii: parcări, toalete publice(inclusiv dușuri), stații distribuție carburant, spații comerciale / restaurante, stații reîncărcare vehicule electrice.
Totodată, în spațiile de servicii, viitorii concesionari vor avea posibilitatea să vină și cu alte dotări: motel, spălătorie auto, vulcanizare, stație încărcare GPL/GNL, stație încărcare cu hidrogen, parcare securizată.

„Pentru concesionarea a 2 spații de servicii de pe secțiunea Gilău-Borș a A3 (Autostrada Transilvania) a depus ofertă și MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L. Termenul contractual pentru amenajarea spațiilor de servicii și a parcărilor este de 18 luni de la data emiterii Ordinului de Începere a contractului, iar perioada de concesiune variază între 23 și 32 de ani calculata de la momentul semnării contractului de concesiune. Nivelul cotei de redevență este între 1% și 4%, în funcție de amplasamentul obiectivului. Pentru celelalte spații de servicii situate în principal pe drumurile naționale și pe variantele de ocolire vom relua procedura de concesiune în perioada următoare”, se arată în comunicatul emis de Cristian Pistol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.