Acasă Actualitate Proiectul Erasmus. Cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Gheorghe Popescu” Mărgineni Slobozia,...

Proiectul Erasmus. Cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Gheorghe Popescu” Mărgineni Slobozia, Scornicești, au beneficiat de activități/ workshop-uri de formare susținute de către expertul invitat IBRAHIM ONUR GOKDOGAN, Turcia

285

În perioada 7-10 august 2024, cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Gheorghe Popescu” Mărgineni Slobozia, Scornicești, au beneficiat de activități/ workshop-uri de formare susținute de către expertul invitat IBRAHIM ONUR GOKDOGAN, Turcia. Expertul invitat este profesor la școala Hüma Hatun Özel Eğitim Anaokulu Mimar Sinan, Bursa, Turcia, în prezent detașat în Ministerul Educației din Turcia. De asemenea, este trainer la Asociația Dramatică Çağdaş, recunoscută la nivel internațional și acreditată IDEA, care își desfășoară activitatea în Turcia. Ca parte a activităților asociației, el desfășoară activități de pregatire a formatorilor și desfașoară voluntar ateliere de teatru pentru copii în biblioteci și zone socio-economice. Și-a absolvit masteratul în „drama” în educația timpurie.
Aceasta activitate este finanțată de UE prin programul Erasmus+, în urma Acreditării Erasmus+ cu numărul: 2022-1-RO01-KA120-SCH-000109437, obținută de școala noastră în anul 2022, pentru o perioadă de 5 ani.
Folosind drama ca formă de artă în scopuri educaționale, participanții au învațat despre dramă ca metodă care sa fie folosită în sălile de clasă, sprijinind participarea activă a copiilor, creativitatea, dezvoltarea socială și emoțională.
Obiectivul principal al instruirii a fost de a învăța participanții procesul dramatic educațional și modul în care acesta și obiectivele educaționale sunt integrate. În timpul instruirii, participanții au experimentat mai întâi utilizarea dramei educaționale printr-un atelier de teatru model și s-a creat structurarea dramei ca instrument educațional în mediul clasei.
Prin activitatea de teatru, elevul va da un sens conceptelor universale, sociale, morale și abstracte prin experiența concretă a dramei. Drama în educație este o activitate care oferă cursanților diferite tipuri de învățare, cum ar fi învățarea experiențială, învățarea prin mișcare, învățarea activă, învățarea prin interacțiune, învățarea socială, învățarea prin discuție, învățarea prin descoperire, învățarea emoțională, învățarea prin cooperare.

În anul scolar 2023-2024, în cadrul Proiectului Erasmus+ cu numărul: 2023-1-RO01-KA121-SCH-000143258, pe lângă formarea de care vor beneficia elevii și cadrele didactice coordonate de expertul invitat pe teme de educație nonformală și TIC, 8 cadre didactice din școala noastră au beneficiat de formare pe teme de TIC și educație incluzivă, având ca furnizori: Euromentor Barcelona Spania (Ene Marinela, Pandele Camelia, Patru Marian, Pisica Damian), ITC International training center, Praga, Cehia (Crînguș Loredana Mihaela, Ceraru Gina, Catana Magdalena, Micu Roxana) și Maksima teacher training centre, Split, Croatia (Ene Marinela și Crînguș Loredana Mihaela).
Considerăm că aceste activități de formare finanțate prin Programul Erasmus+ vor contribui la creșterea calității actului educațional și la creșterea prestigiului unității noastre.

Ene Marinela

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.