Şi, totuşi, e o neglijenţă crasă…
A trecut mai bine de o lună de când, de sub nasul a trei poliţişti de escortă, în zona Curţii de Apel Craiova, a plecat la plimbare în English Park un reţinut care urma să fie prezentat pentru mandat de arestare, după ce săvârşise nişte infracţiuni prin Austria. Băiatul se plimbă şi acum liniştit, pe undeva anume, iar târziu, dar necesar, împotriva celor trei adormiţi ai statului, plătiţi în uniformă să păzească specimene gen Mugurel Helciug, din Drăgăneşti-Olt, a început cercetarea specifică pentru neglijenţă în serviciu… Oricum, chiar şi cu această pată pe uniformă, statutul poliţiei oltene rămâne unul specific profesioniştilor care chiar ştiu să-şi facă treaba aşa cum se cuvine.
AJOFM Olt – organizare ireproşabilă
Pe parcursul a două zile, 15 şi 16 ianuarie 2014, în incinta Casei de Cultură a Tineretului din Slatina, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt (AJOFM) a gestionat o selecţie de forţă de muncă pentru agricultură, în baza unui parteneriat cu angajatori din Spania. Invitaţii au fost făcute către 1276 de persoane, din mai multe zone ale ţării. Au răspuns pozitiv, la selecţia propriu-zisă, 935 de candidaţi, iar contracte efectiv s-au semnat pentru 586 de oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dintre care 198 din judeţul Olt. O statistică ce arată cine oferă, în mod concret, locuri de muncă în România. O bursă desfăşurată în condiţii excelente, căci, pentru organizatori nu a fost deloc uşor să gestioneze fiecare persoană în parte, în raport de nevoia acesteia…
Un ministru reţinut!
Vremurile când politicianul Gigel Ştirbu putea să rostească vrute şi nevrute, să-şi dea cu părerea despre una, despre alta, au devenit istorie. Astăzi, în aceste vremuri triste, când cel în cauză este ministru, autocenzura funcţionează din plin. În consecinţă, cu ocazia primei sale conferinţe de presă susţinută ca şef la Ministerul Culturii, acasă, la Slatina, domn’ ministru a fost foarte rezervat şi a rostit doar jumătăţi de adevăruri. Pentru că, pe această poziţie este destul de puţin probabil să dai vreo zmetie de declaraţie şi să scapi netaxat de către poporul prea-iubitoriu de carne proaspătă de ministru la tavă. Până la urmă, şi predecesorului său, prea-clarvăzătorului Daniel Barbu, tot de la o replică nefericită i s-a tras. Sfârşitul mandatului…
Preafericitul Sebastian socializează. În sfârşit!
Să sperăm că nu face acest lucru pentru că ar urmări să candideze la europarlamentare sau la preşedinţia României! Să apreciem ceea ce face şi să spunem la unison: „Să faci ce spune şi ce face… Preafericitul!”. În fapt, este vorba de o vizită istorică făcută de preafericitul Sebastian, episcop al Slatinei şi al Romanaţiului, în comuna Găneasa, acolo unde acesta s-a aflat acum câteva zile la o slujbă de duminică, alături de parohul din localitate. O predică pe cinste, deloc plicticoasă, cu mesaje finuţe, aranjate prin tainele discursului au arătat, în sfârşit, un Preafericit conectat la România reală. Una în care există şi supuşii săi. Mai mult decât atât, acesta va mai face astfel de vizite prin judeţ.
Felicitări şi la mai mare!!
La Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, se face politică. Şi nu e corect!
Păcatul e vechi de când lumea. Dacă nu a apărut mai înainte să existe fiinţa omenească. La noi, cum ajunge unul la putere, crede că pământul este al lui, iar locuitorii acestuia respiră pentru ca el să trăiască. Pe acest fond, în acest context, aşa au stat lucrurile şi la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, din Slatina, unde au venit tineri liberali din ţară şi din judeţ să dezbată un proiect exclusiv destinat acestui partid politic. Nişte chestii legate de precampanie europarlamentară, cât şi promovarea unor proiecte oarecum asemănătoare, legate de comunicare şi de acţiunile politice specifice, au fost temele zilei de duminică 19 ianuarie 2014. Nici o reacţie din partea societăţii civile, nici o atitudine din partea celorlalte partide politice, dar nici o urmă de roşeaţă pe obrazul celor care au transformat o incintă de carte şi lectură într-o aşezare politică…