Acasă Actualitate „Slatina, dragostea mea!”, la a IX-a ediţie

„Slatina, dragostea mea!”, la a IX-a ediţie

138

Sărbătoarea locală „Slatina, dragostea mea!” a ajuns la cea de-a noua ediţie, una în care, aşa cum se întâmplă în fiecare an, e plină de evenimente şi multă distracţie. Ediţia din acest a an a început pe 20 ianuarie a.c. şi continuă marţi, cu intrare liberă la film, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. Ziua de miercuri este destinată premierii celor mai buni elevi, dascăli, sportivi şi antrenori. Ziua se va încheia cu un concert marca DJ Sava & Raluka, Pepe şi alţi DJ. Penultima zi, 23 ianuarie, este ziua în care cei mai buni oameni de afaceri, cetăţeni de onoare, personalităţile anului, vor fi răsplătite cu premii. La finalul zilei, un concert cu Antonia. Ziua de 24 ianuarie, Ziua Micii Uniri, începe cu un recital de muzică populară şi mâncare tradiţională românească. Mai pe seară, seniorii Slatinei vor primi recunoştinţe sub forma unor premii. Ziua se încheie cu recitaluri de excepţie ale lui Corina Chiriac, Gabriel Dorobanţu, Marina Florea, Elena Merişoreanu, Laura Lavric, Hangiţele şi Vasile Moraru.

646 de ani de la atestarea documentară

Pe 20 ianuarie 1368, voievodul Vladislav I îi scuteşte pe braşoveni de vamă. Emite un document în care este pentru prima dată menţionat numele de Slatina. Acest document se găseşte la muzeul din Braşov. Slatina are câteva premiere de-a lungul timpului:

–  În 1910, Aurel Vlaicu face primele probe de zbor în zona Gării Slatina

– În 1925, se dezveleşte prima statuie a Ecaterinei Teodoroiu, cândva aşezată cu faţa spre dealul Grădişte.

– Pentru prima dată pe un actt oficial, apare stema Ţării Româneşti, care era compusă dintr-un scut vechi de tip francez, cu un vultur ce privea spre stânga, o cruce, o semilună şi un soare, ultimele două elemente le găsim şi în stema municipiului.

– Este primul oraş din România în care se face o horă foarte mare. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.