Acasă Politic În sfârşit, există liberali la Slatina. Opoziţie la PSD

În sfârşit, există liberali la Slatina. Opoziţie la PSD

186
În cadrul conferinţei susţinute la sediul Partidului Naţional Liberal Olt, Sorin Brătoi co-preşedintele PNL Slatina şi consilierii locali din partea PNL, Viorel Rogojinaru, Ana Anghel şi Mircea Dogaru, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de activitatea consilierilor locali ai PSD în Consiliul Local Slatina şi prin care au dorit să prezinte publicului situaţia Poliţiei Locale. Cei patru consilieri PNL în Consiliul Local Slatina au prezentat firul evenimentelor de la celebra şedinţa CL în cadrul căreia s-au supus dezbaterii şi votării două proiecte de hotărâre 75 şi 76 din 16.02.2015, care conţin un plan de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului, conform căruia ar urma reorganizări la unele servicii, direcţii şi compartimente, lucru din urma căruia ar rezulta reduceri de personal în rândul poliţiştilor locali.
Consilierilor locali le-a fost prezentat  un plan de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului conform căruia ar urma reorganizări la unele servicii, direcţii şi unele compartimente, plan care nu a fost încă adoptat, deaoarece numărul voturilor „pentru” fiind egal cu cel al voturilor „împotrivă”. Dar proiectul care prevede o nouă organigramă (reorganizările şi posturile ce vor fi desfiinţate), a fost adoptat.
 
 
Reorganizarea nu se poate efectua decât după aprobarea planului de ocupare a funcţiilor publice. În proiectele în cauză se prevăd următoarele: desfiinţarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (personalul de la acest serviciu să fie preluat de Compartimentul Securitate şi Sănătate în Muncă, Situaţii de Urgenţă), compartimentul de Cultură şi Sport să se transforme în serviciu, iar la Direcţia Poliţia Locală să se desfiinţeze mai multe posturi ocupate, dar şi unele vacante.
 
Sorin Brătoi: „Mai important e să patrulezi pe strădă, decât să stai la ecrane”
Sorin Brătoi a expus o problemă arzătoare, şi anume: situaţia Poliţiei Locale Slatina, declarând că există un poliţist local la 1.000 de locuitori, iar rata infracţionalităţii pe străzi a crescut, fiind 65 de astfel de poliţişti, aflaţi sub normă. Acesta a mai spus că unul dintre proiecte prevede că o parte din posturi vor fi desfiinţare şi create la Dispecerat.
„Am convocat această conferinţă de presă, pentru a face câteva precizări despre activitatea consilierilor locali ai PNL în cadrul Consiliului Local Slatina, în special, legat de câteva proiecte care au încins la maxim în legislativul slătinean. Un subiect care exste extrem de important ţine de cele două proiecte care au intrat pe ordinea de zi la şedinţa trecută şi anume Proiectul de Horatâre Locală nr 75 şi anume «Aprobare plan de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Slatina, pentru anul 2015», şi Proiectul de Horatâre Locală nr 76 – «Aprobarea reorganizare aparat de specialitate al primarului municipiului Slatina, organigramă, număr de personal, state, funcţii şi pondere funcţii piblice, pentru anul 2015», a spus Sorin Brătoi co-preşedinte PNL Slatina. Acesta nu este mulţumit de răspunsul pe care l-a primit din partea municipalităţii: «Creştem sistemul de supraveghere, creşte numărul de camere şi nu are cine să fie atent la ecrane». Co-preşedintele PNL Slatina spune că este mai important ca poliţiştii să patruleze pe străzi, decât să stea la Dispecerat, acolo unde unde se află monitoarele de supraveghere”.
„În ceea ce priveşte cele două proiecte de lege, există diferenţe de opinie la numărarea votului. La primul proiect, votul anunţat în şedinţă a fost de nouă la opt „împotrivă”, ca atare acest proiect nu a trecut, doi consilieri de la PSD au fost absenţi de la votare. La votarea celui de-al doilea proiect a venit şi consilierii lipsă, votul a fost 9 la 10, adică, a trecut cu 10 voturi pentru. Problema e că dacă nu ţi-a trecut primul proiect, ce fac cu organigrama?”,a declarat Sorin Brătoi.
 
 
Un precedent… al viceprimarilor
Sorin Brătoi a mai prezentat o altă temă, referitoare la votul dat de viceprimari, deşi aceştia sunt şi consilieri locali, astfel formându-se o stare de incompatibilitate. Există şi un precedent la Călăraşi. Unde, doi voceprimari, deci şi consilieri locali, şi-au păstrat ambele funcţii.
Tribunalul Călăraşi a constatat, în 2011, încetarea de drept a mandatelor de consilier local pentru cei doi viceprimari ai municipiului Călăraşi, Picu Şişman şi Nicolae Cuţăr, pe motiv de incompatibilitate. Lucru care a ridicat altă problemă: că toate actele Consiliului Local Călăraşi, adoptate cu participarea celor trei incompatibili, începând cu anul 2008 până la momentul constatării încetării de drept a mandatelor de consilier a acestora, sunt nule de drept. Ana Anghel a precizat că situaţia de la noi este una legală. Aceasta, în calitate de consilier local, fost viceprimar al Slatinei, prezentă la conferinţă, aceasta se arată mirată de situaţia din consiliul local şi nu înţelege cum s-a ajuns la acest mod de a întârzia unele şedinţe, de a trage de timp, cum lipsesc unii consilieri şi apar imediat.
„Proiectul care vizează noua organigramă din Poliţia Locală nu se justifică. Să dai afară zece oameni şi să angajezi trei directori este o nebunie. Dacă luăm în calcul costurile vă daţi seama că nici ele nu se justifică. De principiu eu nu sunt de acord cu datul afară al oamenilor. Nu au avut nici un motiv legal să dea afară aceşti oameni. Vă mai spun o problemă colaterală: soţul meu era în maşină, de fiecare dată merge şi mă aşteaptă, această Matei Mariana, care a apărut la al treilea proiect, era de cinci minute în maşină, deci ei îşi făceau nişte socoteli, e clară treaba. Să ştiţi că n-au votat aşa ca… Şi-au făcut nişte socoteli. Au întârziat şedinţa pentru că le era teamă”,a spus Ana Anghel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.