Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a iniţiat şi derulează, la nivel judeţean, programul de control oficial și măsurile de supraveghere sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor pentru a asigura comercializarea unor alimente sigure şi pentru prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. Controalele au loc în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale.
Scopul controalelor îl reprezintă verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare, etc).
Inspectorii Direcţei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt vor colabora cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, vor efectua controale în târguri, pieţe şi trafic asupra transporturilor de animale, produse de origine animală şi nonanimală.