Acasă Fără categorie Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

66

Siminica Mirea: „Voi continua să mă implic până când cetăţenii vor fi mulţumiţi”
Senatorul Siminica Mirea a primit, recent, răspunsul de la ministrul Transporturilor, referitor la faptul că şantierul de la Drumul Expres ar afecta accesul la proprietăţile celor care locuiesc în perimetru.
„Dreptul la proprietate este fundamentul care stă la baza unui stat democratic şi care îşi respectă cetăţenii.
Am fost sesizată de cetăţenii din Slatina şi Milcov privind erori de proiectare la Drumul Expres Craiova-Slatina-Piteşti, în dreptul minicipiului Slatina (Clocociov). Aşadar, am facut demersuri la ministrul Transporturilor, domnul Cătălin Drulă, iar acesta mi-a răspuns.
Domnul ministru spune că proiectul tehnic respectă toate avizele și acordurile emise de către autorităţi (inclusiv primarii, cât și Consiliul Judeţean), în baza cărora au fost obținute autorizaţiile de construire.
«Traseul drumului expres intersectează o serie de drumuri de diverse cartegorii (agricole, exploatare, vicinale, comunale, județene și naționale) întrerupând continuitatea acestora în cadrul Studiului de Fezabilitate, în funcție de importanţa lor, s-au prevăzut intersecţii denivelate fără acces la drumul expres sau devierea lor în lungul drumului expres și gruparea lor, în vederea realizării unei treceri comune, peste drumul expres sau pe sub drumul expres, prin deschiderea unor poduri proiectate. Proiectul Tehnic întocmit de către antreprenor și aprobat de către beneficiar a ţinut cont de toate aceste aspecte. Prin întreruperea continuității drumului de exploatare DE 135 nu s-a afectat accesul la proprietăţi (terenuri agricole), în cadrul Proiectului Tehnic fiind prevazute drumuri colectoare de acces către toate parcelele, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a acestuia, (conform planurilor atașate)», se arată în răspuns.
Astfel, tranzitarea dinspre Slatina-Clocociov spre Milcovu din Deal şi invers se va realiza folosind rețeaua de drumuri existentă (stradală, comunală, judeţeană), accesul la proprietăţi fiind asigurat prin drumuri de exploatare create în lungul drumului expres Craiova Piteşti (atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă).
Cu toate acestea, răspunsul nu mă mulţumeşte pe deplin, iar cetăţenii vor fi cei care vor spune dacă vor întâmpina probleme cu accesul la proprietate. Voi continua să mă implic până când cetăţenii vor fi mulţumiţi”, declară senatorul.

2021, Anul „Tudor Vladimirescu”. Legea propusă de deputatul Gigel Ştirbu merge la promulgare
Moment istoric în Camera Deputaţilor. Miercuri, 10 martie a.c., Camera decizională, pentru proiectul de lege „pentru instituirea anului 2021 – Anul «Tudor Vladimirescu» şi declararea lui Tudor Vladimirescu şi a Ecaterinei Teodoroiu, drept eroi ai naţiunii române”, a votat ca „Eroina de la Jiu”, Ecaterian Teodoroiu şi revoluţionarul Tudor Vladimirescu, să primească titulatura de „Eroi ai Naţiunii Române”. Legea trebuie să meargă la preşedintele Republicii, pentru promulgare.
Deputaţii au votat iniţiativa parlamentarului Gigel Ştirbu, privind desemnarea anului 2021 drept Anul Tudor Vladimirescu.

„A fost votat de către plenul Camerei Deputaților proiectul de lege inițiat de mine împreună cu colegul meu Dan Vîlceanu, prin care 2021 este declarat Anul «Tudor Vladimirescu». Totodată, Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu devin eroi ai națiunii române. Anul acesta se împlinesc două secole de la revoluția din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu care marcat începutul procesului de renaștere națională în Țările Române și peste un secol de la moartea Ecaterinei Teodoroiu, cea supranumită «Eroina de la Jiu», femeia care a dovedit prin simplitate că există eroism adevărat și sacrificiu suprem pentru neamul strămoșesc.
Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu sunt două repere de dăruire, de curaj și de sacrificiu pentru națiunea română care au au luptat cu onoare și neobosiți punând întotdeauna iubirea de patrie mai presus de propriile lor vieți.
Cred că este important să ne cunoaștem istoria și să respectăm personalitățile care au influențat acțiuni în întreaga țară. Sper că această Lege pe care am inițiat-o să vină în sprijinul perpetuării acestor modele de eroism pentru națiunea noastră pentru noile generații.”, spune deputatul.

Marius Iancu: „Cîțu taie tot, chiar și ajutorul de înmormântare”
„În aceste vremuri atât de grele, când, din păcate, auzim de tot mai multe decese, premierul Cîțu mai dă o lovitură…de grație…
De mâine, conform Legii Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2021, ajutorul de înmormântare se va diminua cu 49 lei.
Ajutorul de deces a scăzut de la 5429 lei la 5380 lei, în cazul persoanelor asigurate sau pensionari și de la 2715 lei la 2690 lei în cazul membrilor familiei unei persoane asigurate sau pensionar.
Guvernul Cîțu ia o asemenea măsură în condițiile în care toate prețurile au crescut foarte mult, în ultimele luni.
După ce a furat de la copii, de la părinții și bunicii lor, de la studenți și de la oamenii de afaceri, acum Gașca Tulburatilor PNL- USR de la Palatul Victoria fură și banii de înmormântare…”, se arată în declaraţi deputatului, referitoare la reducerea ajutorului de înmormântare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.