Zodia administraţiei locale este una aparte. Ea nu trasează destine în funcţie de aranjarea planetelor în spaţiu. Destinele comunităţii sunt trasate prin pricepere şi implicare. Cazurile localităţilor despre care vom vorbi sunt exemple de bună administraţie locală. O administraţie de la oameni pentru oameni. Localităţile Caracal, Scorniceşti, Giuvărăşti şi Grădinari sunt câteva dintre exemplele pe care vi le oferim în materialul de faţă.
La Caracal. Siguranţă pentru şoferi şi pietoni
În cel de-al doilea municipiul al judeţului Olt, fostă capitală a Romanaţiului, siguranţa cetăăenilor şi participanţilor la trafic este o prioritate.
Primăria municipiului Caracal, condusă de primarul Ion Doldurea, a amenajat spațiil de protecţie în apropierea trecerilor de pietoni pentru creșterea vizibilității în trafic și evitarea accidentelor.
„Pentru început, la trecerile pentru pietoni cu trafic intens sunt amplasați stâlpi de siguranță care vor asigura securitatea pietonilor, scăzând semnificativ riscul accidentelor urmare a staționării autovehiculelor în imediata apropiere a trecerilor de pietoni, obturând vizibilitatea.
Este un proces de durată pentru că avem multe zone în oraş unde trebuie să amplasăm aceste mijloace de protecţie”, a anunțat Ion Doldurea, Primarul municipiului Caracal.
Zonele de protecţie sunt delimitate prin stâlpi de mici dimensiuni amplasaţi pe spaţiul din preajma trecerilor pentru pietoni.
Primarul Scorniceştiului, de vorbă cu propritarii blocurilor propuse pentru reabilitare
Daniel Tudor, primarul oraşului Scorniceşti a demarat o serie de întâlniri cu locatarii blocurilor ce urmează a fi reabilitate, pentru a stabili costurile şi ce procentaj reprezintă partea fiecărui proprietar al unui astfel de imobil la care au fost efectuate lucrările specifice modernizării.
„Revin în atenția dumneavoastră cu un anunț foarte important, prin care vreau să informez pe proprietarii apartamentelor amplasate în blocurile ce urmează a fi reabilitate, că începând cu data de luni, 8 martie 2021 au început a fi organizate întâlniri și vor avea loc discuțiile finale privind stabilirea costurilor totale și cât la sută reprezintă partea fiecărui proprietar al unui astfel de imobil.
Desigur, după stabilirea acestor aspecte vor fi semnate și contractele obligatorii între Unitatea Administrativ Teritorială Scornicești și fiecare proprietar de apartament, urmând ca în cel mai scurt timp să demareze și lucrările efective.
De reținut că ora și locul întâlnirii vă pot fi comunicate de fiecare Asociație de Proprietari în care se regăsesc apartamentele dumneavoastră!”, spune Daniel Tudor.
La Giuvărăşti. O nouă sală de sport
De puţin timp, elevii comunei Giuvărăști se bucură de o nouă sală de sport, modernă, cu o capacitate în tribune de 102 locuri.
„Prin acest proiect, CNI contribuie la dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin oferirea de condiții moderne pentru desfășurarea activităților sportive, precum orele de educație fizică, antrenamente sau competiții de nivel local. De asemenea, pe viitor, sala va putea găzdui și alte tipuri de evenimente, precum serbările școlare. Valoarea aproximativă pentru acest obiectiv este de 5,2 milioane lei.”, spun reprezentanţii primăriei conduse de primarul Daniel Pană.
Grădinari. Cabinet medical modern în Centrul Social „Sf. Mihail și Gavril”
Pe pagina de socializare a Primăriei comunei Grădinari este prezentată cea mai nouă investiţie în sănătate, făcută în cadrul Centrului Social „Sf. Mihail și Gavril”: un cabinet medical, finanțat prin POCU, măsura 5.2.
Primarul Mihai Ioana pune pe primul loc sănătatea locuitorilor comunei de la graniţa judeţului Olt cu judeţul Vâlcea. Este una dintre promisiunile edilului, o promisiune onorată, din respect faţă de comunitata pe care o conduce cu implicare.
„Urmează ca, în cel mai scurt timp, să înceapă implementarea împreuna cu personalul angajat: un medic, un asistent medical generalist, un psiholog ,nouă îngrijitori la domiciliu”, se arată în postarea de pa pagina de socializare a Primăriei comunei Grădinari.