Ministerul Sănătăţii i-a răspuns senatorului Siminica Mirea
În această primăvară, senatorul Siminica Mirea adresa o întrebare ministrului Sănătăţii de la acea vreme, Victor Costache, referitoare la programele OFF-LABEL. „Care sunt politicile publice ale Ministerului Sănătății pentru legiferarea cadrului prin care se poate susține, din bugetul public, tratamentul OFF-LABEL în cazul bolilor rare întâlnite și confirmate în România?”.
Răspunsul a venit, însă din partea unui secretar de stat, Nicolae Dragoş Garofil:
„În cursul anului 2018, specialiştii din minister au demarat procedurile de inițiere a proiectul de ordin privind constituirea Comisiei pentru aprobarea decontării medicamentelor pentru indicaţiile terapeutice neincluse în rezumatul caracteristicilor produsului.
La nivelul Ministerului Sănătăţii au avut loc întâlniri și discuţii cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România referitoare la adoptarea Ordinului privind constituirea Comisiei pentru aprobarea decontării medicamentelor pentru indicaţiile terapeutice neincluse în rezumatul
caracteristicilor produsului, ţinând cont de prevederilor art. 13 alin. b) şi art. 81
alin. (1) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, «proiectul de act normativ, întocmit pe baza unui act de nivel superior, nu poate depăşi limitele competenţei instituite prin acel act şi nici nu poate contraveni principiilor şi dispoziţiilor acestuia» respectiv «la elaborarea proiectelor de hotărâri, ordine sau dispoziții se va avea în vedere caracterul lor de acte subordonate legilor, hotărărilor şi ordonanţelor Guvernului şi altor acte de nivel superior».
În sensul celor de mai sus, în urma consultărilor avute cu reprezentații instituţiilor implicate, proiectul de act normativ privind constituirea Comisiei pentru aprobarea decontării medicamentelor pentru indicaţiile terapeutice neincluse în rezumatul caracteristicilor produsului trebuie să fie analizat în vederea reformulării”.
Marius Iancu: „Domnule iohannis, actionați nemțește!
„Este penibil si ridicol chiar și pentru Klaus Iohannis, să dea vina pe PSD pentru creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri.
Iohannis si Guvernul lui PNL au gestionat acestă criză, ei au avut toate pârghiile puterii, control asupra tuturor instituțiilor și nu au fost în stare să facă nimic.
La începutul pandemiei, Iohannis avea în față un Guvern PNL demis prin moțiune de cenzura și posibilitatea de a nominaliza un premier competent.
În bătaie de joc, l-a nominalizat pe Cîțu, pentru că, fără să țină cont de pericolul COVID-19, el vroia alegeri anticipate și a ignorat cu cinism, toate informarile primite, încercând să ne convingă că este o «răceală ușoară».
Apoi l-a nominalizat tot pe demisul Orban, așteptând să vadă dacă PSD va vota acest Guvern sau va provoca și o criză politică. Noi am dat dovadă de responsabilitate și maturitate politică, în timp ce Iohannis și-a continuat jocul electoral.
Acum când situația le-a scăpat de sub control, a găsit vinovatul de serviciu, PSD.
Domnule Iohannis, ați rămas singurul care se luptă cu «monstrul» imaginar PSD, românii, chiar și cei care v-au votat, se luptă pentru viata lor și a celor dragi, cu un inamic invizibil extrem de periculos și au alte griji acum, decât să vă asculte pe dumneavoastră repetand obsesiv «PSD».
Au nevoie de compasiune, de siguranță, de încredere în instituțiile statului, au nevoie de un președinte al tuturor românilor. Este timpul să fiți patriot, competent, implicat și aproape de oameni. Lăsați manipularea și campania electorală, lăsați orgoliile și ambițiile.”, scrie deputatul Marius Iancu pe pagina sa de socializare.
Gigel Ştirbu, întâlnire cu ministrul Transporturilor
Deputatul Gigel Ştirbu a avut, recent, o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Tema principală a fost Drumul Expres Craiova-Slatina-Piteşti
„Am avut o întrevedere cu Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru a afla mai multe informații despre stadiul lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Pitești.
Astfel, DX12 va avea 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European. Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 4,4 miliarde de lei și va fi finanțat din fonduri europene prin POIM 2014 – 2020.
Lungimea totală a drumului expres este împarțită în 4 tronsoane, astfel: I.Craiova – Robănești (17 km), II.Robănești – Slatina (41 km), III.Slatina – Colonești (31,75 km), IV.Colonești – Pitesti (31,82 km)
Dacă pentru primele două tronsoane, lucrările sunt deja în execuție și vor fi, probabil, încheiate înainte de termen, pentru tronsoanele 3 și 4 – procedurile de licitație pentru atribuirea contractelor de proiectare si execuție lucrări au fost contestate la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.). Astfel, semnarea contractelor de achiziţie publică vor fi posibile după soluţionarea tuturor plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.
Am vizitat împreună cu Premierul Ludovic Orban, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cele două şantiere din drumul expres ale primelor două tronsoane și am constatat mobilizarea exemplară a antreprenorilor, fiind posibilă finalizarea lucrărilor înainte de termenul stabilit, sfârşitului anului 2021. Cunosc foarte bine faptul că proiectul Drumului Expres Craiova -Pitești reprezintă o prioritate a programului de guvernare PNL în regiunea Oltenia. Premierul Ludovic Orban a declarat de mai multe ori faptul că necesitatea drumului expres Craiova-Piteşti este una foarte mare, iar pentru Guvern reprezintă o prioritate absolută. Pentru Guvernul PNL, investițiile în infrastructură reprezintă un pilon fundamental al modernizării României și al relansării economice. Să nu uităm că în ultimele luni, Guvernul PNL a alocat pentru investiții cea mai mare sumă din ultimul deceniu: 13,1 miliarde de lei și acest fapt spune multe despre planul liberal de modernizare a României!”