Zodia administraţiei locale este una aparte. Ea nu trasează destine în funcţie de aranjarea planetelor în spaţiu. Destinele comunităţii sunt trasate prin pricepere şi implicare. Cazurile localităţilor despre care vom vorbi sunt exemple de bună administraţie locală. O administraţie de la oameni pentru oameni. Localităţile Cungrea, Piatra-Olt, Găneasa sunt câteva dintre exemplele pe care vi le oferim în materialul de faţă.
Cungrea. Investiţie majoră în mai multe sate din comună
La Cungrea, administraţia locală, condusă de primarul Liviu Voiculescu, face o investiţie majoră în extinderea reţelei de gaze naturale în satele Spătaru, Urluiasca Mică, Miești, Ibănești și Oteștii de Sus. Valoarea se ridică la aproape cinci milioane de euro.
„A fost demarat la nivelul comunei Cungrea cel mai ambițios proiect din ultimii ani și anume extinderea rețelei de gaze naturale în satele Spătaru, Urluiasca Mică, Miești, Ibănești și Oteștii de Sus, o investiție cu o valoare de aprox. 5 milioane euro.
Deasemenea extinderea se realiza și pe toate străzile adiacente drumului principal. Se vor efectua branșamentele către fiecare gospodărie din comună, inclusiv de-a lungul rețelei existente. Astfel lungimea totală a rețelei de gaze naturale din Cungrea va fi de peste 35 km.
Implicarea și determinarea au făcut posibilă demararea acestui proiect atât de important și necesar pentru comunitatea noastră, proiect de a cărui implementare se va ocupa administratorul public Cosmin Vlad.”, spune primarul Voiculescu.
Nicuşor Rada, lecţie de responsabilitate socială
În ultima vreme, tânărul viceprimar al oraşului Piatra-Olt, Nicușor Rada, şi-a înţeles foarte bine rolul asumat. Nu este funcţionarul care stă în birou, bucurându-se de cafeluţă şi de liniştea încăperii. Este omul care stă pe teren, în contact permanent cu cetăţeanul. Nu este pentru prima oară când Nicușor Rada este protagonistul unor acţiuni sociale. Acţiuni prin care şi-a demonstrat umanitatea omului din fruntea unei administraţii locale.
La începutul lunii iunie, Nicușor Rada, împreună cu echipa social-democrată de la Piatra-Olt, au oferit cadouri pentru cei 1200 de copii cu vârsta de până în 18 ani, din oraş.
Sală de sport la Găneasa
Administraţia locală de la Gănesa face investiţii în domeniul sportului. Este vorba despre o sală modernă de sport, care respectă standardele vremurilor în care trăim. Sala va beneficia de o tribună de 102 persoane.
„În această lună încep lucrările pentru sala de sport din comuna Găneasa. Copiii din localitate vor avea o sală de sport care poate găzdui evenimente sportive de nivel local și județean, pe mai multe discipline sportive. Sala este prevăzută cu vestiare atât pentru sportivi cât și pentru profesori și beneficiază de o tribună de 102 locuri pentru spectatori.”, spune primarul Dumitru Costea.
De asemenea fost renovată stația de autobuz din satul Dranovăţu aflată pe DN 64, pentru a treia oară în ultimii trei ani.
„Facem apel la cetățenii comunei să ne ajute să păstrăm și să ferim de vandalizare stația care deservește transportul public în comun, pentru a putea interveni sau, dacă este cazul, să anunțe organele abilitate.”, spun reprezentanţii Primăriei Găneasa.
Ecologizare la Brîncoveni
Comuna Brîncoveni întră în rândul comunelor europene şi va implementa un sistem de colectare selectivă a deşeurilor de pe raza localităţii. Prin acest demers, au fost amplasate contanerele necesare în mai multe puncte ale satelor componente Brîncoveniului.
„Primăria noastră a semnat contractul de prestări servicii pentru colectarea selectivă a deșeurilor de pe raza comunei. Tot în această perioadă, societatea care se ocupă de ridicarea deșeurilor a distribuit containerele în punctele importante din toate satele.
Facem apel la toți cetățenii comunei să respecte regulile de colectare şi depozitare a deșeurilor reciclabile.”, spune primarul Ion Cheroiu.
Astfel, se vor colecta exclusiv următoarele materiale:
– hârtie și carton: maculatură (caiete, cărți, ziare, reviste) și ambalaje din carton (cutii și ambalaje alimentare);
– metal: doze din metale, conserve alimente, recipiente din tetrapack (cutii de sucuri, lapte);
– plastic: pet-uri (sticle de suc, apă, băuturi), pungi, ambalaje, folii, flacoane;
– sticlă: obiecte din sticlă, recipiente din sticlă.
Este primul pas în demersul de ecologizare a comunei Brîncoveni.