Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

68

Siminica Mirea: „Nu trebuie să neglijăm alte domenii vitale pentru buna dezvoltare a României”
Senatorul Siminica Mirea urmăreşte, cu mare interes, şi activităţile din mai multe domenii de activitate, care ajută la dezvoltarea ţării. Unul dintre domeniile care prezintă mult interes pentru senator este agricultura.
„În ultimele luni, tot mai multe categorii de persoane au fost afectate de modul în care statul român a ales să gestioneze criza din sănătate. Am evidențiat, încă de acum aproximativ o lună, demersurile pe care autoritățile trebuie să le pună în aplicare în vederea garantării normelor minime de siguranță pentru cetățenii săi, mai ales pentru cei mai vulnerabili dintre aceștia. Și totuși, nu trebuie să neglijăm alte domenii vitale pentru buna dezvoltare a României, printre care se numără și agricultura. De altfel, nu mi-a trecut neobservată informația legată de fermierii români care solicită autorităților să intervină pentru a nu adânci decalajele dintre aceștia și fermierii aflați pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene, întrucât, spun ei, Comisia Europeană nu a oferit un plan de măsuri concrete pentru a-i sprijini. Fermierii nu cer altceva decât o serie de măsuri pentru a producția agro-alimentară românească.
Colegii din Parlament au tras un semnal de alarmă față de ministrul Agriculturii. Am promovat întotdeauna echilibrul, preferând să mă țin departe de bătăliile politice, dar consider că este important ca actualul ministru să înțeleagă nu neapărat mesajul oamenilor politici, ci al oamenilor, al celor care cer acum MADR-ului să ia măsurile necesare pentru a salva agricultura românească.
Fermierii cer, de pildă, plata în avans chiar din luna iulie a plăților directe care în mod normal se plătesc în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie și se efectuează din bugetul național, urmând a fi rambursate de Comisia Europeană în luna ianuarie a anului viitor.
Pe final, consider că România ar putea reprezenta un jucător solid în piața internațională dacă ar reuși să-și gestioneze în mod eficient resursele de care dispune. Nu pot să nu mă gândesc doar la o parte dintre solurile atât de fertile de care dispune țara noastră. Din nefericire, bătăliile politice au reprezentat, de cele mai multe ori, blocajele pentru ca țara noastră să nu fie mult mai dezvoltată în acest sector. Și totuși, cred că această criză prin care am trecut și în care ne aflăm în continuare să reprezinte un moment prielnic pentru a da un restart în agricultură. Avem toate motivele să credem și să sperăm că lucrurile pot merge în direcția potrivită, e nevoie doar de inițiativă și de voință din partea politicienilor care se află astăzi la putere.”, spune senatorul.

Gigel Ştirbu: „Muzeul Național Brătianu a devenit realitate!”
În ziua împlinirii 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, cel mai vechi partid politic din România şi după ani de luptă, Gigel Ştirbu a mai obţinut o victorie: înfiinţarea Muzeului Național „Brătianu”.
„Sunt mândru că în doar câteva luni de la adoptarea inițiativei mele în Parlament, pentru înființarea Muzeului Național “Brătianu” cu sediul în imobilul «Vila Florica», visul nostru, al liberalilor, s-a materializat, și astăzi am trecut pragul muzeului din localitatea Ștefănești din județul Argeș , alături de premierul PNL, Ludovic Orban, și alte personalități ale PNL.
Când spui România, spui Brătianu. La «Vila Florica» s-a scris istoria românească iar înființarea Muzeului Naţional «Brătianu» în acest lăcaș, face un serviciu tuturor românilor, aceşția având astfel posibilitatea de a putea aprofunda cunoaşterea importanţei familiei Brătianu în dezvoltarea României. Mă bucur că s-a recunoscut, după ani de zile, importanţa acestui ansamblu istoric şi cultural, care aparține statului român, și că s-a realizat necesitatea conservării, restaurării, promovării şi a valorificării patrimoniului cultural care a aparţinut familiei Brătianu, iar acest imobil a devenit astăzi, Muzeul Naţional «Brătianu»!
Ca în fiecare an, pe 24 mai, aducem un pios omagiu celor ce au pus bazele Partidului Național Liberal și de al căror nume este strâns legat de unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929–1933.
Iar de astăzi, 24 mai 2020, liberalii pot marca împreună 145 ani de tradiție politică fondată pe valori pur liberale și democratice, în toate colțurile României, dar și la Muzeul Național «Brătianu»!”, spune deputatul.

Marius Iancu: „Guvernul «Împrumut» a amanetat România”
Deputatul Marius Iancu taxează paşii făcuţi de „Guvernul Iohannis-Orban”, cum îl numeşte acesta:
„În timp ce Iohannis face conferințe, în plină pandemie, și critică PSD, partid care este de peste o jumătate de an, în Opoziție, Guvernul lui mai face un împrumut gigantic de 3,3 miliarde euro, cu o dobândă de 1 miliard de euro:
Guvernul «Împrumut» negociază pentru România dobânzi de trei ori mai mari decât Polonia(1, 34%), dublu față de Ungaria (1, 88%) sau Grecia (1, 84%) și de 20 de ori mai mari decât Bulgaria. Practic, acest Guvern s-a împrumutat, în 6 luni și 2 săptămâni, cu 72 miliarde de lei, adica 371 milioane lei pe zi.Cu acești bani s-ar fi putut finanța 10 kilometri de autostradă zilnic sau s-ar fi asigurat plata zilnică a 250 000 de pensii medii.
Ce a făcut Guvernul «Împrumut» cu acești bani? Ministrul Cîțu a refuzat să răspundă în fața Parlamentului, premierul Orban probabil ca nu are habar, iar președintele Iohannis cred că are deja un vinovat, «pe-se-de». Dar, din pacate, aceste împrumuturi luate cu dobânzi imense, în defavoarea economiei românești le vom plăti noi, toți. La fel cum vom deconta și factura unei Guvern incompetent care a preluat puterea în România prin minciuni și manipulări orchestrate de la Cotroceni și continuă la fel. Mințind, manipuland si căutând vinovaţi.
Dar românii știu cine sunt adevărații vinovați pentru tot ce s-a întâmplat și se va întâmpla!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.