Acasă Editorial Florin Popa, la Colegiul Medicilor. Sună bine!

Florin Popa, la Colegiul Medicilor. Sună bine!

1336
Pe 1 martie încep alegerile la Colegiul Medicilor Olt. Alegeri, bune de urmărit, pas cu pas, cum ar spune un clasic în viață, reales a doua oară președinte al României. Pentru prima oară în istoria de dată recentă, această instituție nonguvernamentală, menită să creeze din medicii din Olt o echipă, poate ieși din blocajul în care își desfășoară activitatea de foarte mulți ani.
Candidatura medicului Florin Popa, specialist în chirurgie plastică, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, sună altfel decât epopeea dinozaurilor ce au supraviețuit erei glaciare din ultimii 30 de ani. Nu e calitate, dar nicidecum un defect, faptul că dr. Florin Popa este tânăr. Contează doar modul cum acesta vede sistemul. Vorbește pentru prima oară despre ce nu a existat și părea că nici nu se va naște: colaborarea cu medicii de familie și chiar organizarea unor punți de dialog între aceștia și medicul de spital. Vede, prin platforma asumată, o implicare în protocoale și ghiduri medicale, dar și o altfel de relație, de parcă ar fi existat așa ceva până acum, între colegiu și media, pentru promovarea drepturilor și intereselor medicilor. Chiar dacă aici ar putea spune și despre… obligațiile medicului, atunci când e nevoie de mai multă comunicare între acesta/bolnav/aparținător.
Florin Popa poate restructura și reforma această structură pentru că aparține unui alt val, unei alte generații. Rămâne de văzut cum va reacționa sistemul elefanților, cei care, în situații de criză, au reușit de fiecare dată să impună doar în funcție de lungimea trompei și nicidecum de modul de a înțelege ce trebuie să însemne, într-o societate normală, Colegiul Medicilor.
În rest, să vedem ce se alege!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.