Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt au desfășurat acțiuni de control în domeniul igienei alimentare, în vederea preîntâmpinării apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare, în urma consumului de alimente. Acţiunile au avut loc în cursul lunii octombrie. Reprezentanţii DSVSA Olt, au controlat 303 de obiective, atât autorizate, cât şi înregistrate sanitar veterinar, respectiv abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare. Au fost găsite următoarele nereguli: etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare; manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea programului de autocontrol; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi Au fost
aplicate 13 avertismente şi două sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.200 de lei. A fost suspendată activitatea unei braserii, unde s-a constatat neigienizarea spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, lipsa etichetelor pe unele produse, fiind reţinute oficial 10 kg de produse din carne şi semipreparate.