Acasă Actualitate 13 septembrie 2024, Ziua Pompierilor din România. 176 de ani de la...

13 septembrie 2024, Ziua Pompierilor din România. 176 de ani de la eroica bătălie de la Dealul Spirii

35

Astăzi, 13 septembrie 2024, sărbătorim 176 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

„Consiliul Județean Olt este instituția care a investit constant în îmbunătățirea bazei operaționale a ISU Olt și în infrastructura de urgență. Din fonduri proprii, a construit subunitatea ISU din Dobroteasa, care deservește 16.700 de locuitori, reducând semnificativ timpul de intervenție în zona de nord a județului”, se arată în comunicatul PSD Olt.

”Astăzi, este despre eroii care salvează vieți omenești, protejează bunurile și intervin în situații critice, Pompierii. Sărbătorim Ziua Pompierilor din România și marcăm 176 de ani de la eroica bătălie de la Dealul Spirii, un moment definitoriu în istoria curajului și sacrificiului. nConsiliul Județean Olt este instituția care a investit constant în îmbunătățirea bazei operaționale a ISU Olt și în infrastructura de urgență. Din fonduri proprii, a construit subunitatea ISU din Dobroteasa, care deservește 16.700 de locuitori, reducând semnificativ timpul de intervenție în zona de nord a județului. nDe asemenea, prin PNRR, are în derulare reabilitarea termică a sediului Inspectoratului de Protecție Civilă Olt. Le mulțumim pentru că sunt devotați, mereu în prima linie și zi de zi alături de noi, oferindu-ne protecție și speranță!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.