Acasă Actualitate Polițiștii corăbieni au reținut 12 permise de conducere în weekend. Au fost...

Polițiștii corăbieni au reținut 12 permise de conducere în weekend. Au fost organizate acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe drumurile publice din orașul Corabia și comunele limitrofe.

335

Polițiștii corăbieni au reținut 12 permise de conducere în weekend-ul 3-4 august 2024. Au fost organizate acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe drumurile publice din orașul Corabia și comunele limitrofe.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 381 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 de lei.

„În acest weekend, polițiștii Poliției orașului Corabia, împreuna cu polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia și Secției de Poliție Rurală nr. 10 Vișina, au desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe drumurile publice din orașul Corabia și comunele limitrofe. Acțiunile au vizat depistarea participanților la trafic care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto, căruțasilor și bicicliștilor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 381 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 12 permise de conducere, dintre acestea 10 au fost reținute pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 2 pentru alte abateri la regimul rutier.
De asemenea, au fost reținute 4 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier.

Cazuri concrete:
În cadrul activităților, la data de 2 august a.c., în jurul orei 03:50, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, în comuna Vișina Nouă, un autoturism condus de către un bărbat, de 64 de ani, din aceeași localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 4 august a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe strada Tudor Arghezi, din comuna Vișina Nouă, un ATV condus de către un bărbat, de 35 de ani, din comuna Vădastra. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ulterior, la data de 4 august a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii Poliției orașului Corabia au depistat pe Drumul Național 54A, în comuna Orlea, un bărbat, de 56 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea o bicicletă, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.320 de lei”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.