Acasă Actualitate Polițiștii olteni au reținut 37 de permise de conducere în acest weekend....

Polițiștii olteni au reținut 37 de permise de conducere în acest weekend. Ce alte nereguli au constatat

160

În weekend-ul 29-30 iunie 2024, polițiștii olteni au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Poliţiştii au intervenit la peste 230 de solicitări, dintre acestea 195 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 384 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 37 de permise de conducere, dintre acestea 21 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 9 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 14 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Cazuri concrete:
„În cadrul activităților la data de 28 iunie a.c., în jurul orei 23.00, pe strada Siliștea, din comuna Brastavățu, a fost depistat un bărbat, de 54 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 05:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu au oprit pentru control, pe strada Carpați, din comuna Traian, un autoturism condus de către un tânăr, de 23 de ani, din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce anulat. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ulterior, în cursul zilei de 30 iunie a.c., în jurul orei 09:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, în afara comunei Verguleasa, un utilaj agricol condus de către un tânăr, de 19 de ani, din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că utilajul agricol nu era înregistrat sau înmatriculat. Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.