Acasă Actualitate 28-30 iunie, la Caracal, va fi organizat un eveniment cultural ajuns la...

28-30 iunie, la Caracal, va fi organizat un eveniment cultural ajuns la a 53-a ediție – Festivalul Internațional de Folclor Călușul Românesc

180

În perioada 28-30 iunie 2024, la Caracal, va fi organizat un eveniment cultural, ajuns la a 53-a ediție – Festivalul Internațional de Folclor Călușul Românesc.
Evenimentul cultural integrează o diversitate de momente artistice: concursuri, ateliere, parade și spectacole folclorice.

„Festivalul debutează cu o paradă a portului popular pe traseul Lidl-Calea București-Piața Agroalimentară-platoul Administrativ. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 28 iunie, la ora 17:00, pe platoul din fața Primăriei Caracal. Participanții se vor muta în Parcul Constantin Poroineanu pentru un Concurs călușăresc tradițional urmat de un spectacol folcloric. În recital, Constantin și Cosmin Gaciu&Taraful Iancu Jianu.
Sâmbătă, 29 iunie, la ora 10:00 vor avea loc în Parcul Poroineanu ateliere de dans cu ansamblurile invitate, iar de la ora 19:00, la Teatrul de Vară, se va desfășura concursul călușăresc tradițional.
Duminică, 30 iunie, ora 18:00, la Teatrul de Vară se va organiza Festivitatea de premiere.
În recital, anul acesta, ansamblurile folcorice din Macedonia, Bulgaria, Serbia și Bosnia”
, transmit reprezentanții Primăriei municipiului Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.