Acasă Actualitate Tânără de 29 de ani, și-a ucis bunica de 86 de ani,...

Tânără de 29 de ani, și-a ucis bunica de 86 de ani, din Găneasa

121

O femeie, în vârstă de 86 de ani, din comuna Găneasa, a fost găsită de către membri familiei căzută în curte lângă o anexă, în stare de inconştienţă, la data de 30 mai 2024. Femeia a decedat în cursul aceleiași zile la SJU Slatina, aceasta prezentând mai multe leziuni la nivelul capului şi corpului. Din concluziile preliminare emise de SJML Olt la data de 31.05.2024 a rezultat că moartea victimei a fost violentă, stabilindu-se că între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată. S-a stabilit că autoarea faptei, și anume, neopata victimei, o tânără de 29 ani, cel mai probabil pe fondul unui conflict spontan, a agresat-o, aplicându-i mai multe lovituri în zona capului cu corpuri dure dintre care unul alungit, victima lovindu-se de corpuri dure, urmare acestei agresiuni, după care, probabil a lovit-o cu pumnii şi picioarele în zona toracelui, având în vedere comprimarea toracelui între planuri dure şi, în final, a procedat la comprimarea regiunii cervicale cu mâna, cu consecinţa unei fracturi duble de os hioid (sugrumare), conform fişei de constatări preliminare întocmită de către medicul legist din cadrul SJML Olt.

Marți 11 iunie 2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 30 de zile faţă de tânara de 29 de ani pentru comiterea infracţiunii de omor.

„În cursul zilei de 31.05.2024, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat cercetarea la faţa locului şi activităţi investigative, urmare unui apel SNUAU 112 către IPJ-Olt, cu privire la faptul că, în data de 30.05.2024, în jurul orelor 16,30, victima A. E., în vârstă de 86 de ani, a fost găsită de către membri familiei căzută în curte lângă o anexă, în stare de inconştienţă.
La faţa locului a fost solicitată o ambulanţă, care a transportat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar la ora 18,40 a fost constatat decesul. Victima prezenta mai multe leziuni la nivelul capului şi corpului, urmând a se stabili cauza decesului după autopsie. Din concluziile preliminare emise de SJML Olt la data de 31.05.2024 a rezultat că moartea victimei A. E. a fost violentă, stabilindu-se că între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată. În urma investigaţiilor efectuate a fost identificată autoarea infracţiunii sesizate, respectiv o tânără de 29 ani(nepoata victimei) şi s-a stabilit că, la data de 30.05.2024, în intervalul orar 14,45-16,20, cel mai probabil pe fondul unui conflict spontan, inculpata P. E.-M. a agresat-o pe victima A. E. (bunica sa pe linie maternă), în vârstă de 86 de ani, aplicându-i mai multe lovituri în zona capului cu corpuri dure dintre care unul alungit, victima lovindu-se de corpuri dure, urmare acestei agresiuni, după care, probabil a lovit-o cu pumnii şi picioarele în zona toracelui, având în vedere comprimarea toracelui între planuri dure şi, în final, a procedat la comprimarea regiunii cervicale cu mâna, cu consecinţa unei fracturi duble de os hioid (sugrumare), conform fişei de constatări preliminare întocmită de către medicul legist din cadrul SJML Olt. Inculpata P. E.-M. (nepoata victimei A. E.) nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, susţinând că victima A. E., fiind bătrână şi bolnavă s-a împiedicat, a căzut şi s-a lovit în zona capului. În urma probatoriului administrat, în data de 11.06.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii faţă de inculpata P. E.-M., pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 C.p., cu aplic. art. 199 alin. 1 C.p.
Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 12.06.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatei pentru o durată de 30 zile.
Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”
, se arată în comunicatul Parchetului de pe langă Tribunalul Olt.

„La data de 30 mai 2024, în jurul orei 17:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie ar fi fost găsită inconștientă în curtea locuinței sale, din comuna Găneasa, județul Olt. La fața locului, s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa care au identificat o femeie de 86 de ani, din comuna Găneasa, aflată în stare de inconștiență. Aceasta a fost preluată de echipaj medical în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, însă la scurt timp a decedat. Trupul femeii a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. În urma expertizei medico-legale, s-a stabilit faptul că femeia prezenta mai multe leziuni, iar între acestea și deces există legătură de cauzalitate. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvărșirii infracțiunii de omor, cercetările fiind continuate de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au identificat o tânără de 29 de ani, din municipiul Slatina, bănuită de comiterea faptei. După administrarea probatoriului, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore față de o tânăra de 29 de ani. Aceasta a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând a fi prezentată Tribunalului Olt, cu propuneri legale, în cursul zilei de 12 iunie 2024”, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.