Acasă Actualitate Amendă de 25.000 de lei pentru o societate de comercializare a materialului...

Amendă de 25.000 de lei pentru o societate de comercializare a materialului lemnos, din Radomirești

41

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au finalizat activitățile de control în perioada 11-13 iunie 2024, pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos, la două societați comerciale din localitatea Radomirești.
Polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din localitatea Radomirești, exista diferența de 368,58 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului, iar societatea a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 25.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 368,58 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei.

„În perioada 11-13 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au finalizat activitățile de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos, la două societați comerciale din localitatea Radomirești, județul Olt. Astfel, polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din localitatea Radomirești județul Olt, exista diferența de 368,58 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului. Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 25.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 368,58 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că la cea de-a doua societate comercială exista diferența de 3,75 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului. Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 3,75 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 1.050 de lei. Abaterile constatate au fost sancționate conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.