Acasă Eveniment Șoferi băuți și fără permis, depistați de către polițiști pe drumurile din...

Șoferi băuți și fără permis, depistați de către polițiști pe drumurile din județ

63

Luni, 3 iunie 2024, polițiștii olteni au continuat activitațile de control pe drumurile județene. În cadrul activităților, polițiștii au depistat mai mulți șoferi băuți, fără permis de conducere și, de asemenea, conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Cazuri concrete:

„La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 01:25, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coteana au oprit pentru control, în comuna Ipotești, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna Brebeni, județul Olt. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturism aparțin altui vehicul. În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546, în comuna Dăneasa, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546, din comuna Curtișoara, un autoturism condus de un bărbat de 46 ani, din municipiul Slatina, județul Olt. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că autoturismul avea autorizația de circulație provizorie expirată. Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.