Acasă Actualitate DOUĂ ZILE DE MUZICĂ ȘI POEZIE LA SLATINA

DOUĂ ZILE DE MUZICĂ ȘI POEZIE LA SLATINA

45

Municipiul Slatina a fost de curând gazda unui eveniment cultural important care s-a derulat pe parcursul a două zile , respectiv 10 și 11 mai 2024 și anume Festivalul de Muzică Folk și Poezie ,, Alutus 22 „, aflat deja la a treia ediție.
În prima parte a zilei de 10 mai a.c., evenimentul a debutat e la ora 13 în Salonul Artelor de la Biblioteca Județeană Ion Minulescu din Slatina care a fost arhiplină și în care au cântat muzică folk Tic Petroșel și Dan Vană , au citit poezie scriitorul Paul Aretzu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Nicoleta Crăete , Nicolae Tony Dincă, Corina Dașoveznu, Marin RADA și alții.
A susținut o dezbatere literară interesantă . dr. Marian Nemcescu , cercetător la Institutul de Filosofie și Psihologie Constantin Rădulescu-Motru su au prezentat Adrian Suciu și Valeru Ciurea.
În partea s doua a zilei de 10 mai a.c., începând cu ora 16 , în curtea vilei Bărbulescu unde a fost amenajată o scenă în aer liber și au fost amplasate mese pentru expoziție de carte , a avut loc prezentarea de carte tipărită chiar de autorii acestor cărți.
Întâlnirea cu cititorii a fost o experiență inedită atât pentru aceștia cât și pentru autori. Și unii și alții și-au exprimat puncte de vedere față de fenomenul cultural actual, aprecieri în domeniul creației, considerații critice.
În seara aceleiași zile , începând cu ora 18 s-a desfășurat concertul de muzică folk susținut de Mircea Banciu, Dan Vană și grupul ,,Om Bun ” .
În ziua următoare, pe 11 mai a continuat prezentarea de carte și dialogul cu cititorii.
La eveniment au prezentat volume proprii scriitorii: Marian Nemcescu, Corina Dașoveznu, Nicolae Tony Dincă, Paulian Buicescu , Marin Rada ,Marian T. Popescu , Tatian Miuță, Cecilia Tatiana Simionescu, Cristine Bernadette Rousseau, un grup de poeți reuniți sub sigla ,, Direcția 9 ” și alții.
În partea a doua a zilei de 11 mai ac a continuat concertul de muzică folk avandu-l că protagonist de această dată pe artistul Andrei Păunescu.
Evenimentul s-a desfășurat sub egida Consiliului Județean Olt, a Centrului de Cultură di Artă Olt, a Bibliotecii județe Olt și a Asociației Culturale ,, Center Inter Art.

Marin RADA
Membru UZPR, Filiala „Pan Vizirescu” Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.