Acasă Actualitate Primarul Emil Moț, în vizită la Centrul Eparhial Socio-Cultural din incinta Casei...

Primarul Emil Moț, în vizită la Centrul Eparhial Socio-Cultural din incinta Casei Fântâneanu

66
Primarul Emil Moț, a mers joi, 9 mai 2024, la invitația Preasfințitului Părinte Sebastian Pașcanu, Episcopul Slatinei și Romanaților, în vizită la Centrul Eparhial Socio-Cultural din incinta Casei Fântâneanu.
„Îi mulțumesc Preasfințitului Părinte Sebastian Pașcanu, Episcopul Slatinei și Romanaților pentru invitația specială de a vizita Centrul Eparhial Socio-Cultural din incinta Casei Fântâneanu”, este mesajul primarului Emil Moț.
Construită în prima jumătate a secolului al XIX-lea de familia Lânaru din Slatina, casa ce avea să poarte ulterior numele familiei Fântâneanu a servit de-a lungul timpului, pe rând, drept sediu pentru autoritățile județene, gazdă regelui Carol I în timpul vizitei sale la Slatina, reședință principală a familiei, azil pentru femeile sărmane și din 1968 timp de 30 de ani, drept sediu pentru Direcția Agricolă Olt, pentru ca apoi să fie abandonată și ruinată peste 20 ani.
În 2011 Episcopia Slatinei și Romanaților a intrat în posesia imobilului, demarând în 2017, în parteneriat inter-instituțional cu Consiliul Județean Olt, un proiect european de restaurare, consolidare și modernizare a edificiului, pentru a-i reda funcționalitatea și destinația social-culturală consacrată. Urmare finalizării lucrărilor prevăzute de proiect, aici vor funcționa: un centru de informare turistică, un centru de pelerinaje, o sală de festivități și de expoziții temporare, o expoziție permanentă de icoane și carte veche, un atelier de pictură pe lemn și sticlă și o sală multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.