Acasă Actualitate Peste 300 de controale efectuate de inspectorii din cadrul ITM Olt în...

Peste 300 de controale efectuate de inspectorii din cadrul ITM Olt în construcții, comerț cu amănuntul, transport rutier de mărfuri și persoane și agricultură. Ce nereguli au fost descoperite

21
În luna aprilie 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 231 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 308 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:
– neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de  muncă;
– neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
– netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
– neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
– neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
– neefectuarea controlului medical periodic,
iar pentru cele mai grave s-au aplicat 126 sancțiuni, din care 115 avertismente și 11 amenzi în valoare totală de 122.500 lei.

„În luna aprilie 2024, inspectorii de muncă au identificat 4 persoane care desfășurau muncă nedeclarată (1 persoană la un angajator din municipiul Bucureşti, punct lucru în localitatea Optaşi – comerţ; 3 persoane la un angajator din localitatea Pleşoiu – construcţii), celor 2 angajatori care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 80.000 lei. De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 8 evenimente, soldate cu 8 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă”, se arată în comunicatul Inspectorului Șef, Constantin Cristian Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.