Acasă Actualitate Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au dat start Campaniei – „Ia ATITUDINE! Spune...

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au dat start Campaniei – „Ia ATITUDINE! Spune STOP VIOLENȚEI și CONSUMULUI ILICIT DE DROGURI!”

22

În această săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au marcat debutul Campaniei „Ia ATITUDINE! Spune STOP VIOLENȚEI și CONSUMULUI ILICIT DE DROGURI!”, dedicată conștientizării consecințelor asociate violenței în mediul școlar și consumului ilicit de droguri, precum și reducerii victimizării minorilor.

Campania se va derula în perioada 12 aprilie – 14 iunie 2024, în incinta unităților de învățământ preuniversitar din județul Olt și va viza informarea elevilor cu privire la consecinţele actelor de violenţă şi la modalităţile concrete de prevenire și gestionare a acestora, dar și prevenirea și combaterea traficului/consumului ilicit de droguri sau a altor substanțe cu efect psihoactiv în rândul tinerilor.

„Prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor şi aplicarea cu operativitate a unor măsuri de corecţie minorilor autori de infracţiuni pot determina formarea unor generaţii de tineri care resping tentaţiile ilicite şi anturajele delincvente. În cadrul campaniei se vor desfășura activități informativ-educative și de punere în aplicare a normelor legislative privind prevenirea violenței fizice și psihologice (bullying) și a consumului de droguri în unitățile de învățământ preuniversitar. Elevii vor fi încurajați să participe la un concurs pe tema elaborării unui material de informare și prevenție: un logo privind siguranța școlară și un slogan de însoțire a logo-ului pentru prevenirea violenței școlare, sub forma unui afiș pe suport de hârtie. Campania se va desfășura cu sprijinul partenerilor instituționali, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Olt, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt, Consiliul Judetean Olt, Direcția Județeană de Sport și Tineret Olt”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.