Acasă Actualitate 236 controale efectuate de către inspectorii de muncă olteni. Au fost aplicate...

236 controale efectuate de către inspectorii de muncă olteni. Au fost aplicate 25 amenzi în valoare totală de 238.500 lei

20

236 controale au fost efectuate în luna martie 2024 de către inspectorii de muncă olteni. Au fost aplicate 25 amenzi în valoare totală de 238.500 lei. De asemenea, inspectorii de muncă au identificat 7 persoane care desfășurau muncă nedeclarată. 1 persoană la un angajator din localitatea Corabia – dezasamblare maşini; 1 persoană la un angajator din localitatea Bucinişu – construcţii; 1 persoană la un angajator din municipiul Craiova, punct lucru localitatea Vădăstriţa – comerţ; 1 persoană la un angajator din municipiul Slatina – fabricare izolatori; 2 persoane la un angajator din localitatea Verguleasa – transporturi; 1 persoană la un angajator din localitatea Ştefan cel Mare – comerţ. Cei 6 angajatori au primit amenzi în valoare de 140.000 lei.

„În luna martie 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 236 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 281 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:
• neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de
• muncă;
• neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
• netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
• neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
• neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
• neefectuarea controlului medical periodic,
iar pentru cele mai grave s-au aplicat 166 sancțiuni, din care 141 avertismente și 25 amenzi în valoare totală de 238.500 lei.
În luna martie 2024, inspectorii de muncă au identificat 7 persoane care desfășurau muncă nedeclarată (1 persoană la un angajator din localitatea Corabia – dezasamblare maşini; 1 persoană la un angajator din localitatea Bucinişu – construcţii; 1 persoană la un angajator din municipiul Craiova, punct lucru localitatea Vădăstriţa – comerţ; 1 persoană la un angajator din municipiul Slatina – fabricare izolatori; 2 persoane la un angajator din localitatea Verguleasa – transporturi; 1 persoană la un angajator din localitatea Ştefan cel Mare – comerţ), celor 6 angajatori care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei.
De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 22 evenimente, soldate cu 22 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă”
, se arată în comunicatul ITM Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.